20 C
Пловдив
16 април, 2021

Започна ваксинацията срещу Ковид-19 в Пловдив и областта

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Днес , 27 декември , започна ваксинацията срещу Ковди-19 в Пловдив и областта. Кампанията стартира в УМБАЛ „Св. Георги“ в 10 часа в присъствието на областния управител и председател на Областния кризисен щаб и кмета на Пловдив Здравко Димитров, изпълнителния директор на УМБАЛ “Свети Георги“ проф. Карен Джамбазов и медици.

„Посрещам това събитие с голяма надежда. Искрено се надявам това да е началото на края на изключително тежката ситуация, през която всички ние като общество преминаваме. Вярвам в науката и медицината, вярвам в нашите и се надявам повече хора да се ваксинират “, заяви Дани Каназирева.

Тя припомни, че процесът започна едновременно във всички държави членки на ЕС и това е изключително важно за преодоляване на пандемията.

„Преминахме през изключително тежки дни, особено аз лично няма да забравя най-тежкият месец ноември, надявам се той да остане в миналото. Благодаря на всички лекари, които от първия ден на пандемията са на своя пост и дават всичко от себе си. Днес отново са на първа линия и с личен пример показват на обществото, че има ситуации, в които само заедно и обединени можем да преодолеем“, добави областният управител.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров , който бе първият имунизиран
в Пловдив каза: „В ярва м в постиженията на медицинската . На второ място е крайно време да заживеем по начина, по който живеехме преди пандемията, и не на последно място защото ние лекарите трябва да даваме пример на своите пациенти.“

Здравко Димитров: Призовавам пловдивчани да се ваксинират, за да спрем разпространението на коварния враг

ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

„Надявам се, че днешния ден ще сложи началото на свободата от коварния враг, с който се борим вече месеци наред. Призовавам пловдивчани да се ваксинират, за да спрем разпространението на вируса. Аз все още имам антитела, след като преболедувах тежко инфекцията, затова няма да съм сред първите, но напролет ще си направя имунизация“, сподели кметът на Пловдив Здравко Димитров при старта на кампанията в .

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

В болница УМБАЛ „“ първият имунизара бе д-р Николай Иванов- началник на отделение по Ортопедия, в УМБАЛ „“ – 82 г одишният рентгенолог д-р Христо Генов, в общинската болница „Свети Мина“- трима лекари на 85 години – д-р Старибратов, проф.Иванов и доц. Николов се ваксинираха първи и дадоха личен пример.

Паралелно и в другите в Пловдив и областта, както в РЗИ започна и ще продължи още 4 дни ваксинацията. „ Наистина им благодаря! А и
има нещо много символично, че това се случва точно
в днешния ден – когато отбелязваме третия ден на Коледа и Стефанов

Днес общо 166 лекари, сестри, санитари и медицински работници ще бъдат ваксинирани, а в близките дни имунизация ще бъде направена на още 440 техни колеги от първа линия.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив