ВМРО Пловдив почете Тодор Александров

На вчерашния ден младежи от Пловдив раздадоха картички с лика на Тодор Александров, един от водачите и революционерите в националноосвободителните борби на Македония по повод 138 години от раждането му. Проявата се осъществи на улица „Тодор Александров“ в район „Южен“.

„Целта ни е всички живеещи на тази улица да си припомнят за великия герой точно на тази дата, а ако има такива които не знаят за него да научат. Това е началото и на една много мащабна наша инициатива под надслов „Знаеш ли къде живееш?“. Ще изработим и раздадем картички на значими личности от националната ни история чиито имена носят пловдивските улици и булеварди. Считаме за редно всеки да знае и помни героите на България“,

сподели Васил Ганчев член на СО на ВМРО Пловдив.

 

Чрез картичките войводите напомниха и за намерението си за изграждане на бюст-паметник на Тодор Александров в града. Всеки желаещ да помогне в набирането на средствата нужни за реализацията може да го направи в клуба на ВМРО Пловдив на адрес бул. „Марица-север“ № 51 (под моста на „Герджика“). Паметника ще се намира в пространството между „Събота пазара“ и ДКЦ 7.