20 C
Пловдив
20 април, 2021

Взеха паркинга пред КАТ за 0.27лв. НА КВАДРАТ !

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Сметището, пред КАТ , които някои хора наричат е бил разигран в район „Северен“ на търг.Решението за отдаването под наем на терена от 7600 кв.м бе взето от Общинския съвет, а районната администрация вече е провела търга, като на нея се е явил само един кандидат – софийската фирма „Спасов Кар”.

Според сигнал, пристигнал на пощата ни, търгът е бил проведен непрозрачно.

Наскоро бе проведен „явен търг“ за отдаване на под наем на паркинга пред КАТ. Район „Северен” скри търга от хората и на него се яви само една фирма от София, която го взе за жълти стотинки – 2500 лв. с ДДС за 7600 кв. м. или 27 стотинки без ДДС за квадрат! Няма такава сделка никъде в страната. По центъра хората плащат по стотици левова да опънат два чадъра и 3 стола и пред КАТ за стотинки грабнаха най-големия общински паркинг.

По закон всички търгове и конкурси трябва да се публикуват на сайта на общината или районните кметства – НАРЕДБА на Пловдив за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Ама какво стана ? Пак заобикалят собствените си наредби.

Изпращам ви заповедта, която също не е публикувана никъде и можеше това място, ей така, да си замине без никой да разбере. Как я открих питате? Съвсем случайно отидох да си платя данъците в район „Северен“ на каса(добре че ми беше развалена дебитната карта) и видях това съобщение забито в крайния ъгъл. Ако направите справка в сайта на район „Северен“ – ще видите, че публикуват само търгове за по 5-6 кв.м. павилиони, колкото да отбият номера. А когато стане въпрос за този търг, никой ни чул, ни видял. Сега в съда такава разправия ще си отворят тези хора, баш преди изборите, като се разчуе….”, пише пловдивчанинът.

TrafficNews съобщават, че кметът на район „Северен” заяви, че е спазил всички процедури и разпоредби за провеждането на търга, като не е бил длъжен да го пуска в интернет страницата на район „Северен“. Обявата за търга е била пусната в два ежедневника и на таблото в районната администрация.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен
ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„След като тази фирма от София са научили за търга, значи не е бил скришен”, каза Алексиев. 

От наредбата на Община Пловдив за разпореждане с общинско имущество обаче се вижда, че търговете и конкурсите задължително трябва да се обявят в сайта на Община Пловдив.

Чл. 98. (1) Въз основа и в съответствие с утвърдената документация, комисията по чл. 94, ал. 1 обявява търга или конкурса в електронната страница на община Пловдив, в един национален и един местен ежедневник, както и на таблото за обяви на дирекцията по общинска собственост в сградата на общината и в сградата на съответната районна администрация”.

От TrafficNews, обещават още подробности по темата!

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив