20 C
Пловдив
19 април, 2021

За по-зелен Пловдив: „Градини и “ търси експертното мнение на ландшафтните архитекти

Вижте още

Последвай ни

17,731FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

“ е отворено за всички добри идеи и предложения, които  да помогнат за развитието и по-доброто поддържане на зелената система в града.“ Това коментира директорът на общинското предприятие след среща с представители на Съюза на ландшафтните архитекти в .

Заедно с него заместник-директорът инж. и ландшафтният архитект Десислава Танчева, които от страна на „“  също участваха в срещата, се запознаха с вижданията на експертите от професионалната гилдия за работата на предприятието. Конкретни препоръки дадоха ландшафтните архитекти Невена Пачеджиева, Станимир Шаламанов и Стамо Стамов.

Сред акцентите бе поставена необходимостта от по-голям на предприятието. Това би позволило закупуването на нова модерна техника и механизиране на част от ръчния  труд. Дадени бяха идеи за организационни промени, които да подобрят ефективността на работата. Според ландшафтните архитекти например издаването на заповеди за санитарни резитби на дървета, както и графиците за изпълнение, трябва да се прехвърлят от районните кметства към предприятието. Изразено бе мнение и относно начина, по който сега се извършва резитбата на някои видове растения. Ландшафтните архитекти препоръчаха също да се провеждат конкурси за цветни фигури.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„В подходящо време след пандемията от коронавирус предвиждаме да срещнем ландшафтните архитекти с техниците на предприятието, за да ни дадат съвети в каква насока да подобряваме качеството на работа и да проведат обучения за повишаване на квалификацията“, каза директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив