20 C
Пловдив
15 април, 2021

Зам.-кметът Илия Кирчев договори 24 000 отстъпка по кредита на МБАЛ „Св. Мина“

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Общинската болница „“ ще плати 24 000 лв. по-малко по кредита си към ОББ. Това съобщи зам.-кмета с ресори общинска икономика, здравеопазване и екология Илия Кирчев след среща с представители на ръководството на банката.
МБАЛ „Св. Мина“ е една от болниците, които са определени от Министерството на здравеопазването за прием на пациенти с , а в същото време имаше опасност да бъде блокирана дейността й заради задължения по заема й към ОББ, Кредитът е бил просрочен още в края на предишния мандат, през септември 2019 г. от предишното ръководство.

За да бъде стабилизирана болницата и за да се разплати с банката, бе договорен и заложен предварително в бюджета за 2020 г. в размер на 270 000 лв, който бе одобрен от Общински съвет преди месец.

„Веднага след одобрението проведох преговори с банката постигнах договореност, че ако болницата изплати наведнъж остатъка по кредита си в размер на 264 000 лева, банката ще направи отстъпка от 24 000 лева“, обясни зам.-кметът Илия Кирчев. Така болницата ще заплати 240 000 лева, колкото е стойността на сумата по главниците плюс редовните лихви. След като бе получено писмено уверение от ОББ за тази сделка, Община ще пристъпи към изплащане на сумата и реализирахме тази икономия“, допълни Кирчев. Той допълни, че болницата е обезпечена с всичко необходимо за дейността й, оборудвана е с необходимата техника за лечение на опасния вирус и са осигурени лични предпазни средства да медицинските екипи. В момента в инфекциозното отделение се лекуват 20 пациенти с коронавирус при капацитет от 30 места.

ВИЖ ОЩЕ :  Възстановяват Алеята на космонавтите на Бунарджика
ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив