20 C
Пловдив
15 април, 2021

Нова първата копка на Модър-Царевец направиха заместник-кметът Пламен Райчев и районните кметове на „Южен“ и „

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Заместник-кметът по строителство на Община Пловдив Пламен Райчев, заедно с районните кметове на „“ и „Западен“ – и и управителя на фирмата изпълнител Цанко Драгиев, направиха първата копка на строителството на пътната връзка „Модър-Царевец“.

Модър-Царевец (4)

„Този ден бе чакан отдавна. Това е последната първа копка на обекта, като гарантирам, че той ще бъде завършен. Всички проекти, които стартираме, ще бъдат приключени. Виждам, че избраната фирма изпълнител е с опит, правила е много обекти в града. Надзорът също е сериозен и съм сигу

рен, че линейният график ще бъде спазен. Проектът е много важен, защото с него започваме изграждането на вътрешния ринг на града. След три години ще имаме връзката Модър-Царевец, но колкото и да е нужна, тя няма да е достатъчна. Затова ще продължим с разширението на ул. „Царевец“ до булевард „Свобода“, както и с ремонта на ул. „Хаджи Димитър“, заяви на днешната церемония кметът .

Средствата за първия етап от изграждането на обекта – ремонта и разширението на улица „Модър“, които са в размер на 4,5 милиона лева, са предвидени в бюджета на Община Пловдив за 2021 година. Вторият етап ще бъде разширението на „Царевец“ Модър-Царевец (1)в участъка до кръстовището с „Хаджи Димитър“ и изграждането на локални платна към УМБАЛ „“ и ул. „София“, а в третия етап ще бъде реализиран пробивът под жп линията Пловдив-София.

ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

На церемонията присъстваха още заместник-кметът Йордан Ставрев, председателят на Общински съвет , районните кметове Костадин Язов, Димитър Колев, и общински съветници.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив