20 C
Пловдив
17 април, 2021

Започва мащабен ВиК ремонт

Проектът се реализира от „Български ВиК холдинг“ и е на стойност 7,8 млн. лева

Вижте още

Последвай ни

17,715FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

До седмица в ще стартира мащабен проект за обновяване на водопровода и настилката на три булеварда в Пловдив. Това съобщи кметът пред журналисти.

„Този важен проект реално е започнат от , с който днес се радваме да ви съобщим, че вече има осигурено финансиране и можем да го реализираме. Средствата в размер на 7,8 млн. лв. са осигурени от „Български холдинг“ ЕАД“, обясни Здравко Димитров. С изпълнението му се цели подмяна на съществуващите етернитови водопроводи с тръби от чугун за магистралните и от полиетилен за разпределителните клонове от мрежата, в резултат, на което ще бъдат подобрени качествата на питейната вода и ще се намалят загубите. Проектът ще реализира ползи в дългосрочен аспект, не само по отношение на опазване на околната среда, но и върху качеството на живот и жизненият стандарт на населението.

„Изпълнението ще бъде поетапно и ще се съобрази с реализацията и на другите инфраструктурни проекти, по които се работи в града, така че да не се блокира движението“, обясни управителят на „ВиК“ ЕООД – Пловдив .

В проекта се предвижда подмяна на съществуващите магистрални водопроводи по бул. „Хр. Ботев“ северно платно – от площад „Централна гара“ до „Коматевски възел“ и към пресечката с ул. „Сергей Румянцев“, захранващ по бул. „Хр. Ботев“ – локално платно – от „Централна гара“ до „Коматевски възел“; магистрален и главен по бул. „Коматевско шосе“ западно платно – от „Коматевски възел“ до бул.“Ал. Стамболийски“; магистрален водопровод по бул. „Копривщица“ – изток“ и магистрален водопровод по бул. „Копривщица“ – запад. Така общата площ на изпълнените нови асфалтови настилки ще бъде 49 900 м2.

ВИЖ ОЩЕ :  С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен
ВИЖ ОЩЕ :  График за машинното миене на пловдивските улици от 19 до 23 април

Ето и подробното описание на участъците:

По бул.“Христо Ботев“ северно платно от площад „Централна гара“ до ул.“Любен Каравелов“ – северно платно – площ приблизително 6 900 м2.
По бул.“Христо Ботев“ – от ул.“Любен Каравелов“ до подход за кв.“Христо Смирненски“ – северно платно – площ приблизително 7 700 м2.
По бул.“Христо Ботев“ – от подход за кв.“Христо Смирненски“ до бул.“Никола Вапцаров“ – западно платно – площ приблизително 7 600 м2.
На кръстовище на ул.“Коматевско шосе“ и бул.“Никола Вапцаров“ – площ приблизително 1 600 м2.
По бул.“Коматевско шосе“ – от бул.“Никола Вапцаров“ до бул.“Александър Стамболийски“ – западно платно – площ приблизително 4 400 м2.
По бул.“Коматевско шосе“ – от бул.“Никола Вапцаров“ до бул.“Александър Стамболийски“ – източно платно – площ приблизително 4 600 м2.
По бул.“Копривщица“ – от бул.“Христо Ботев“ до бул.“Пещерско шосе“ – източно платно ще бъде премахната паважната настилка и ще бъде изпълнена нова асфалтова настилка с приблизителна площ 8 600 м2.
По бул.“Копривщица“ – от бул.“Христо Ботев“ до бул.“Пещерско шосе“ – западно платно – с площ приблизително 8 500 м2.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за...

Още новини от Пловдив