20 C
Пловдив
17 април, 2021

Кметът каза : Ремонтът на Околовръстното шосе ще бъде ускорен, а организацията на движение ще бъде подобрена.

Вижте още

Последвай ни

17,715FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Ремонтът на ще бъде ускорен, а организацията на движение ще бъде подобрена. Това съобщи кметът на Пловдив след среща с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и фирмата изпълнител.

Ремонтните работи на Околовръстния път в участъка между Кукленско и Коматевско шосе ще бъдат завършени до 24 април, което е почти с три седмици по-рано от първоначално обявения график.

„По време на разговорите постигнахме договореност за подобряване на временната организация на движение, така че да бъде избегнат хаосът и огромните задръствания в Пловдив, причинени от затварянето на Околовръстното в участъка от Кукленско шосе до кръстовището за Коматево и Първенец“, коментира още кметът.

Той обясни, че ще останат отворени връзките с и кв. „Коматево“, както е и в момента. Транзитният тежкотоварен ще бъде изведен от града, както вече беше предложено от Община Пловдив.

„Разбрахме се камиони над 12 тона да продължават директно по магистрала „Тракия“, без да влизат в града, към пътния надлез на Войводиново, оттам през „“ да стигат до в посока и Смолян. На връщане ще ползват същия обход. Вече са поставени указателни табели.“

ВИЖ ОЩЕ :  С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

В срещата участваха председателят на УС на Георги Терзийски, Иван Досев, член на Управителния съвет, ресорният зам.-кмет на Община Пловдив Пламен Райчев и представители на фирмата изпълнител – „Европейски пътища“ АД.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за...

Още новини от Пловдив