fbpx
20 C
Пловдив
25 януари, 2021

Обобщение на посещението на Борисов в

Здравко Димитров: Получихме сериозна финансова подкрепа от правителството, очаква ни много работа

Вижте още

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Регионалният природонаучен музей подарява минерал на всеки малчуган до 7 г. възраст, посетил музея през уикенда

На 23 и 24 януари (събота и неделя) Регионалният природонаучен музей – Пловдив отново ще предостави безплатен вход за...

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Да се намалят леглата за лечение на Ковид-19 в Пловдив и областта. Това реши  Медицинският щаб на свое заседание...

Последвай ни

16,251ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

„Получихме сериозна финансова подкрепа от правителството през последните дни, очаква ни много работа. Освен целевата субсидия за стадионите на ПФК „Ботев“ и ПФК „Локомотив“ и за спортните зали на пет училища, ще получим и 15 милиона лева за изграждане на Южната тангента на Околовръстното шосе от Кръговото на до Скобелева майка, което ще помогне много за извеждане на трафика от града“.

Това коментира кметът на Пловдив след посещението на премиера Бойко Борисов днес. Министър-председателят пристигна заедно с министъра на финансите и министъра на младежта и спорта .

Най-напред Бойко Борисов посети стадион „“, където беше посрещнат от спортния директор на клуба Георги Иванов – Гонзо и футболната легенда . Правителството отпусна 12 милиона лева за реконструкция на стадиона и на спортната база на клуба.

„Ние сме осигурили необходими средства и призовах кмета на града и общинските съветници максимално бързо да задействат процедурите, за да е готово строителството до края на годината“, заяви Борисов.

Ръководството на клуба представи и вече изготвени проекти.
С готови проекти посрещнаха премиера и на стадион „Христо Ботев“, за който правителството отпусна целево 25 милиона лева. Борисов и кметът Здравко Димитров бяха посрещнати от собственика на клуба Георги Самуилов и стотици фенове.

Представители на инициативния комитет от Белащица също бяха дошли да стадиона. Те благодариха на министър-председателя и на кмета на Пловдив, че съдейства за затварянето на кариерите над селото, които повече от 15 години тровят въздуха в района. В знак на признателност премиерът получи икона от манастира „Св. Георги“, чиито основи са положени преди 1000 г.

СОУ „Найден Геров“ в кв. „Столипиново“ също бе част от обиколката на премиера Бойко Борисов. Двамата с кмета се срещнаха с преподавателите от гимназията, които показаха къде ще строи новата спортна зала. Училището е едно от петте в Пловдив, на които държавата чрез спортното министерство отпуска по 500 000 лева за физкултурни салони. В него учат 1300 деца и нямат физкултурен салон.

Веднага след това министър-председателят инспектира строителството на Кръговото кръстовище на . Премиерът обеща правителството да отпусне 15 млн. лв. на Южната тангента на Околовръстното шосе – отсечката от Кръговото до Скобелева майка.

По проект това е четирилентов скоростен път с обща дължина от 4,5 км.

„Тази отсечка е важна за града и тя ще помогне за разтоварване на трафика в града“, коментира Борисов.

Проектът беше рестартиран от кмета Здравко Димитров още докато беше областен управител.

Новини от Пловдив

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Още новини от Пловдив