20 C
Пловдив
20 април, 2021

И Здравко Димитров се срещна с посланика на Република Италия

Здравко Димитров: „Италианският бизнес винаги е „добре дошъл“ в “ Пловдив и регионът са най-бързоразвиващата се индустриална зона

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

„Италианският винаги е „добре дошъл“ в Пловдив, още повече че градът ни е най-бързоразвиващият се в икономическо отношение през последните години в страната“.

С тези думи кметът посрещна Нейно Превъзходителство г-жа Джузепина Дзара, посланик на Република Италия в . Тя е на първото си официално посещение от встъпването си в длъжност, придружена от почетния консул на Република Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо.

икономическа зона е обединение на 9 общини, в които има изградени няколкостотин завода, а производството им е 40 % от местния брутен вътрешен продукт. Община Пловдив продължава да работи за осигуряване на добри условия за развитие на бизнеса, още повече във време на пандемия“, посочи още кметът, като не пропусна да отбележи, че е много успешна и работата на Центъра за обучение на от професионалните гимназии, където с помощта на фирмите младежите трупат необходимите опит и практически знания.

Нейно превъзходителство г-жа Джузепина Дзара заяви, че Пловдив е много важен за италианския бизнес, защото е стабилен стратегически център.

„За нас е съществено развитието на хранително-вкусовата промишленост, но в същото време това трябва да се допълни с напредък в енергетиката, транспорта и инфраструктурата, тъй като те могат да подпомогнат допълнителното развитие на европейските държави“, уточни тя.

В тази връзка кметът Здравко Димитров сподели намеренията на Община Пловдив да реализира 2 линии на автобусен транспорт, подобряване на пътната , изграждане на още един мост над река , 12 нови детски градини и ясли и 2 нови сгради на училища.

„Италианската общност в Пловдив има сериозно участие за развитието на местната икономика, като в момента се радваме на много нисък процент безработица в града – 2,85%. Това ни дава увереност, че ще продължим да се развиваме и бързо ще преодолеем негативните последици от COVID пандемията върху икономиката“, заяви от своя страна заместник-кметът . Той допълни, че в момента има сериозна трансформация и се очаква до края на годината да приключи строителството на центъра за върхови технологии, който е огромен успех за Пловдив и България като цяло.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен
ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара заяви, че е останала очарована от археологическите разкопки, които са наследство от времето, когато Пловдив в е бил римска провинция.

„Това е нашето културно-историческо наследство, с което много се гордеем, което опазваме и за което се грижим“, заключи кметът Здравко Димитров, като акцентира, че Пловдив е един от най-старите градове в Европа, а хората от няколкото етнически общности и до ден днешен живеят в мир и толерантност.
В края на срещата двамата заявиха, че ще продължат да работят за развитие на двустранните икономически взаимоотношения и търговия.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив