20 C
Пловдив
19 април, 2021

Кметът Здравко Димитров провери напредъка на укрепителните дейности на Форум Север в Пловдив

Вижте още

Последвай ни

17,730FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Кметът и зам.-кметът по строителството провериха напредъка на строителните дейности по укрепване на източна и югозападната част на обект „Форум Север с Одеон, част от Агората на Филипопол”.

„През последните няколко месеца е извършена огромна работа по изграждане на отводнителните и дренажните системи, преди да се пристъпи към същинската реализация на проекта“, коментира кметът Здравко Димитров. Конструктивното осигуряване е направено преди зимата, за да няма смъкваме на земни маси към площада и срутвания в източната част.

След приключване на аварийното укрепване може да се пристъпи към реставрацията, консервацията и експонирането на археологическия паметник и цялостното благоустрояване. Те ще започнат вероятно през следващата година, в първия възможен момент, в който времето позволява.

Предстои да се реализира пешеходна връзка от през цялостното протежение на античната пешеходна зона по северния тротоар на бул. „Гладстон“ до .

Проектът е на арх. Румяна Пройкова. С осъществяването му ще се осигурява визуална връзка между реализирания Форум Запад пред Централна поща и Форум Север, по който се работи в момента. Обектът е културна ценност със статут от национално значение.

ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров инспектира ремонта Околовръстното шосе
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив