Здравко Димитров инспектира електронната система за таксуване в градския транспорт

Заедно със зам.-кмета Тодор Чонов инспектирахме системата за електронно безкондукторно таксуване в градския транспорт. Уверихме се, че информационните табели по линия 25 дават точното разписание на автобусите.Следващата седмица започва въвеждането на безкондукторното таксуване по линиите 113 и 7. Необходимо е да продължи работата до пълното въвеждане на всички елементи на електронната система за таксуване, която съм възложил на г-н Чонов.

Posted by Здравко Димитров - Зико on Thursday, February 13, 2020

Проверка на състоянието на електронната безкондукторна система за таксуване направиха днес кметът и заместник-кметът по транспорт . Двамата, придружени от директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. , тестваха линия 25 от градската транспортна схема.

Инспекцията започна с информацията на таблата на спирките и автоматите за продажба на билети ТВМ в северната част на града. Кметът закупи целодневен билет от автомата срещу Панаира, а след минути се увери лично как се валидира пропуска в автобус по линията. Заместник-кметът Тодор Чонов се чекира с карта за пътуване по всички линия. Хора от екипа си закупиха еднократни билети от устройството в автобуса.

„Доволен съм от инспекцията, електронното безкондукторно таксуване е напълно приложимо в града. Получих уверение, че още следващата седмица обхвата му ще се разшири с още 2 линии на градския транспорт“, заяви след проверката кметът Димитров. Тодор Чонов допълни, че Община ще направи всичко възможно да постигне устойчивост на системата и хората да ползват пълния ѝ капацитет, което предполага и по-сериозен контрол над превозвачите и пътуващите.

„Екипи на общинското предприятие са на разположение за своевременно отстраняване на възможни технически проблеми по системата“, обясни инж. Вълков. Той допълни, че двете линии, с които ще бъде разширен обхвата на електронната система за безкондукторно таксуване, са с номера 7 и 113.