fbpx
20 C
Пловдив
18 януари, 2021

Кметът впечатлен от напредъка на строителството на стадион „Христо Ботев“

Вижте още

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Последвай ни

16,200ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Кметът лично инспектира строителните дейности на стадион „Христо Ботев“. Той пристигна по обяд на внезапна проверка и остана впечатлен от мащабните дейности, които вървят на обекта в момента. В проверката участваха също зам.-кметовете и .

„Изключително съм доволен от това, което виждам. На стадиона наистина се действа с размах, виждам колко много са работниците. Радостен съм, че стъпих на родна земя, всички знаят, че съм привърженик на ФК „Ботев“. Искам и двата стадиона да бъдат изградени и Пловдив да се гордее, че има такива модерни съоръжения“, заяви Здравко Димитров.

Той бе посрещнат на стадиона от Илиян Филипов, управител на ПИМК, която е водещата фирма в ДЗЗД „Колежа“, извършващо строителните дейности.

„Нашите работници не почиваха на Бъдни вечер и Коледа, ще работят и утре, както и на 1 януари. До празниците на обекта работеха по 45-50 души, от няколко дни вече са по 80. Амбицирани сме да изградим в срок съоръжението и смятам, че след 1 март вече може да се слагат седалки на първите два готови сектора на стадиона“, каза изпълнителят.

Кметът Здравко Димитров бе запознат с проблема, че седалките, закупени през 2014 година, не отговарят на сегашните стандарти на стадиона. „Седалките са на склад, ще доставим една партида на стадиона за проба, но при необходимост ще бъдат поръчани нови. А от останалите могат да се възползват другите пловдивски отбори като ФК „Марица“, например, който ще отбележи догодина 100-годишен юбилей“, коментира градоначалникът. Той допълни, че очаква в началото на следващата година от ФК „Спартак“ да входират проект за изграждане на стадион „Тодор Диев“, който бе отдаден на концесия.

ВИЖ ОЩЕ :  Частично облекчават мерките в Пловдив

Новини от Пловдив

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Още новини от Пловдив