20 C
Пловдив
16 април, 2021

Кметът впечатлен от напредъка на строителството на стадион „Христо Ботев“

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Кметът лично инспектира строителните дейности на “. Той пристигна по обяд на внезапна проверка и остана впечатлен от мащабните дейности, които вървят на обекта в момента. В проверката участваха също зам.-кметовете Тодор Чонов и .

„Изключително съм доволен от това, което виждам. На стадиона наистина се действа с размах, виждам колко много са работниците. Радостен съм, че стъпих на родна земя, всички знаят, че съм привърженик на ФК „Ботев“. Искам и двата стадиона да бъдат изградени и Пловдив да се гордее, че има такива модерни съоръжения“, заяви Здравко Димитров.

Той бе посрещнат на стадиона от Илиян Филипов, управител на , която е водещата фирма в ДЗЗД „Колежа“, извършващо строителните дейности.

„Нашите работници не почиваха на Бъдни вечер и , ще работят и утре, както и на 1 януари. До празниците на обекта работеха по 45-50 души, от няколко дни вече са по 80. Амбицирани сме да изградим в срок съоръжението и смятам, че след 1 март вече може да се слагат седалки на първите два готови сектора на стадиона“, каза изпълнителят.

Кметът Здравко Димитров бе запознат с проблема, че седалките, закупени през 2014 година, не отговарят на сегашните стандарти на стадиона. „Седалките са на склад, ще доставим една партида на стадиона за проба, но при необходимост ще бъдат поръчани нови. А от останалите могат да се възползват другите пловдивски отбори като ФК „“, например, който ще отбележи догодина 100-годишен юбилей“, коментира градоначалникът. Той допълни, че очаква в началото на следващата година от ФК „Спартак“ да входират проект за изграждане на стадион „Тодор Диев“, който бе отдаден на .

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив