20 C
Пловдив
20 април, 2021

След старта на ремонта на Околовръстното – кметът се сети, че сроковете не са добри

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

Кметът Здравко Димитров настоява срокът за ремонта на Околовръстното шосе на да бъде съкратен сериозно, защото блокирането му до 15 май създава изключителни затруднения на трафика, както в града, така и за жителите на селищата от Родопската яка.

„Ако трябва ще се работи през нощта, но няма как да допуснем два месеца подобен хаос в движението . Каня ви да дойдете с линейния график за дейностите при мен, а следващата седмица ще отидем заедно в Агенция „Пътна инфраструктура” в София, за да видим как да ускорим ремонта и да улесним жителите на Пловдив“.

Това заяви на представителите на фирмата изпълнител кметът, който днес бе на кръстовището на Околовръстното шосе и пътя за заедно със старши комисар Йордан Рогачев – директор на ОД на и комисар Виктор Празов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към МВР – Пловдив. На място бяха и зам.-кметовете на Община Пловдив Пламен Райчев, и .

От днес по искане на кмета тежкотоварните автомобили, които се движат за и , няма да преминават през града, а ще бъдат пренасочвани през АМ „Тракия“ и пътен възел „Скобелева майка“. Регулиране с пътни знаци ще има на всички входове на града.

„Осем патрулни екипа дежурят в най-натоварените часове по възловите кръстовища в града и движението вече се нормализира. Сигурен съм, че заедно можем да създадем добра организация, за да спестим затрудненията на пловдивчани“, категоричен бе старши комисар Рогачев.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

По данни на фирмата изпълнител на Околовръстното шосе в момента работят 4 багера, една фреза, два камиона и 15 работници. Кметът Здравко Димитров заяви, че е необходимо при първа възможност техниката и работниците да се увеличават, за да се съкратят сроковете за изпълнение на ремонта.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Виждате какво става при този ремонт и трябва да знаете, че такъв транспортен хаос е много възможен, ако до две години не изпълним вътрешния ринг и не облекчим трафика в Пловдив“, коментира още кметът.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив