20 C
Пловдив
19 април, 2021

Здравко Димитров: Призовавам пловдивчани да се ваксинират, за да спрем разпространението на коварния враг

Вижте още

Последвай ни

17,731FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

„Надявам се, че днешния ден ще сложи началото на свободата от коварния враг, с който се борим вече месеци наред. Призовавам пловдивчани да се ваксинират, за да спрем разпространението на вируса. Аз все още имам антитела, след като преболедувах тежко инфекцията, затова няма да съм сред първите, но напролет ще си направя имунизация“, сподели кметът на Пловдив Здравко Димитров при старта на кампанията в .

Днес започна  мащабна иУМБАЛ Св. Георгимунизация в цялата страна, а Пловдив, заедно със София и , са първите градове, където бе доставена ваксината на „Пфайзер“.

Кметът на Пловдив проследи лично поставянето на първите ваксини в четири лечебни заведения в града заедно с областния управител Дани Каназирева.

Първият ваксиниран в града бе председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Последваха го Райна Тодовичина – медицинска сестра от хирургичното звено на УМБАЛ „“, която има 48 г. стаж, и д-р Венцислав Филипов, началник „Вътрешни болести“ в спешния сектор. В по-късните часове на деня ще се имунизират директорът на болницата проф. Карен Джамбазов и ректорът на МУ – Пловдив проф. .

В МБАЛ „Пълмед“ първите имунизирани бяха урологът д-р Боян Сопаджиев и неговата колежка – специализант в същия сектор д-р Весела Иванова, а в МБАЛ „“ пръв бе рентгенологът д-р Христо Генов.

УМБАЛ Св. Георги - 2Кметът Здравко Димитров, областният управител Дани Каназирева и директорът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов дадоха началото и на ваксинирането в общинската болница МБАЛ „“. Пръв на стола седна един от дългогодишните кардиолози на болницата – 86-годишният проф. д-р Иван Вълков. Той сподели, че бърза да се подложи на процедурата, не само за да даде пример на по-младите, а и за да съхрани здравето си и да продължи да работи. Професор Вълков продължава да е част от екипа на МБАЛ „Свети Мина“, като в дългогодишната си е помогнал за израстването в професията на много свои млади колеги.

ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров инспектира ремонта Околовръстното шосе
ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров инспектира ремонта Околовръстното шосе

Днес общо 166 лекари, сестри, санитари и медицински работници ще бъдат ваксинирани, а в близките дни имунизация ще бъде направена на още 440 техни колеги от първа линия.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив