fbpx
20 C
Пловдив
25 януари, 2021

Здравко Димитров: Призовавам пловдивчани да се ваксинират, за да спрем разпространението на коварния враг

Вижте още

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Регионалният природонаучен музей подарява минерал на всеки малчуган до 7 г. възраст, посетил музея през уикенда

На 23 и 24 януари (събота и неделя) Регионалният природонаучен музей – Пловдив отново ще предостави безплатен вход за...

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Да се намалят леглата за лечение на Ковид-19 в Пловдив и областта. Това реши  Медицинският щаб на свое заседание...

Последвай ни

16,251ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

„Надявам се, че днешния ден ще сложи началото на свободата от коварния враг, с който се борим вече месеци наред. Призовавам пловдивчани да се ваксинират, за да спрем разпространението на вируса. Аз все още имам антитела, след като преболедувах тежко инфекцията, затова няма да съм сред първите, но напролет ще си направя имунизация“, сподели кметът на Пловдив при старта на кампанията в УМБАЛ „Свети Георги“.

Днес започна  мащабна иУМБАЛ Св. Георгимунизация в цялата страна, а Пловдив, заедно със София и Бургас, са първите градове, където бе доставена ваксината на „Пфайзер“.

Кметът на Пловдив проследи лично поставянето на първите в четири лечебни заведения в града заедно с областния управител .

Първият ваксиниран в града бе председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Последваха го Райна Тодовичина – медицинска сестра от хирургичното звено на УМБАЛ „Свети Георги“, която има 48 г. стаж, и д-р Венцислав Филипов, началник „Вътрешни болести“ в спешния сектор. В по-късните часове на деня ще се имунизират директорът на болницата проф. Карен Джамбазов и ректорът на МУ – Пловдив проф. Мариана Мурджева.

В МБАЛ „Пълмед“ първите имунизирани бяха урологът д-р Боян Сопаджиев и неговата колежка – специализант в същия сектор д-р Весела Иванова, а в МБАЛ „Каспела“ пръв бе рентгенологът д-р Христо Генов.

УМБАЛ Св. Георги - 2Кметът Здравко Димитров, областният управител и директорът на общинското здравеопазване д-р дадоха началото и на ваксинирането в общинската болница МБАЛ „Свети Мина“. Пръв на стола седна един от дългогодишните кардиолози на болницата – 86-годишният проф. д-р Иван Вълков. Той сподели, че бърза да се подложи на процедурата, не само за да даде пример на по-младите, а и за да съхрани здравето си и да продължи да работи. Професор Вълков продължава да е част от екипа на МБАЛ „Свети Мина“, като в дългогодишната си кариера е помогнал за израстването в професията на много свои млади колеги.

Днес общо 166 лекари, сестри, санитари и медицински работници ще бъдат ваксинирани, а в близките дни имунизация ще бъде направена на още 440 техни колеги от първа линия.

Новини от Пловдив

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Още новини от Пловдив