fbpx
20 C
Пловдив
18 януари, 2021

Знае ли община Пловдив какво прави с по време на епидемия? А кой плаща?

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Последвай ни

16,200ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Кметската администрация на е решила хем да намали с 20 % броя на автобусите, които обслужват в града – с мотив намалял пътникопоток заради по-строгите противоепидемични мерки, хем да увеличи колите, обслужващи линиите в час пик – с мотив противоепидемичните мерки. Това разминаване става ясно от една страна от съобщение на страницата на общината, а от друга от заповед на кмета.

Къде е уловката? Ако има логика при пиково натоварване да се увеличи броят на превозните средства, за да се избягва струпване на хора и да се спазва дистанция в превозните средства, то как така в същото време се налага орязване на броя на автобусите?

В „“ получихме десетки питания от граждани ще могат ли в новите условия да разчитат на безопасен транспорт в града в условията на епидемия от COVID-19. Затова питаме – знае ли общината какво прави? Върху каква информация стъпва решението за намаляване на броя автобуси. Например – има ли общината анализ на пътникопотока в транспорта на Пловдив или прогноза как противоепидемичните мерки ще му се отразят? Ако има – къде е той и кой го е направил? Защо не е публикуван? Ако няма – защо? Една власт е публична и отчетна, когато обяснява на гражданите си решенията, а не просто ги „свежда“ за изпълнение.

И още по-важно – ако се намали с 20 % броят на автобусите, обслужващи градските линии, как това ще се отрази на плащанията от общинския бюджет към превозвачите? Ще плащат ли пловдивчани чрез бюджета същите пари за по-малко свършена дейност?

ВИЖ ОЩЕ :  Частично облекчават мерките в Пловдив

Във връзка с горното, ние от Демократична България отправяме питане в Общинския съвет към кмета на гр. Пловдив със следните въпроси:

  1. Как ще се спази противоепидемичната мярка срещу струпване на хора и в градския транспорт, като се намалява броят на автобусите по делничните линии? По същността си намаляването на броя на автобусите води до увеличаване на броя пътници в тях, особено в пиковите часове?
  2. Кога е извършен и къде е публикуван анализ за обема на пътникопотока в Община Пловдив, ползващ обществен транспорт, заедно с прогнозното намаляване на този обем, във връзка с втората вълна от COVID-19 епидемията?
  3. На какво се дължи разликата в текстовете на Заповед 200А-2516 от 27.11.2020 на Кмета на гр. Пловдив и официално публикуваната информация на страницата на Община Пловдив от 27.11.2020, за намаляване на броя на транспортните средства – автобуси?
  4. Предвид фактическата промяна на графиците на превозвачите, това ще доведе ли до намаляване на изплащаните от бюджета на общината финансови задължения към транспортните фирми, изпълняващи дейност за обезпечаване на обществен в гр. Пловдив?
ВИЖ ОЩЕ :  Частично облекчават мерките в Пловдив

община Пловдив новина

община Пловдив заповед

Очакваме отговорите на въпросите в срок.

Новини от Пловдив

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Още новини от Пловдив