Новини Пловдив

Обучителни и занимателни дейности за тийнейджъри проведе район „Централен“

"Борбата срещу противообществените прояви при подрастващите може да бъде занимателна и интересна"

838Прегледа
Обучителни и занимателни дейности за тийнейджъри проведе район „Централен“
3.4 (67.5%) 8 votes

„Местната комисия към района организира една различна програма за юношите тази година. Борбата срещу противообществените прояви при подрастващите може да бъде занимателна и интересна“, коментира районният кмет .

 

В периода 01.04 – 3.04.2019г. местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при район „Централен” – Община Пловдив организира поредица от събития за деца на възраст от 12 до 16 г.

„Ангажираме се с каузата да провеждаме превенция и младежите да се чувстват разбрани, обгрижени и ангажирани с приятни занимания през ваканцията,“

споделя секретарят на комисията Нина Вълчева. Тя и екипът й разделят дейностите в два основни модула.

В първи модул децата участваха в тренинги, от които научиха какво представлява емоционалната компетентност, какво означава асертивно поведение и как да се предпазят от опасностите в интернет.

Във втория модул комисията заедно с външни организации проведоха различни образователни и развлекателни дейности, сред които: посещение на Регионален природонаучен музей – Пловдив, кино-прожекция на филм, подходящ за възрастта на целевата група и участие на децата в шоколадов тур „От какаовото зърно до блокчето шоколад” във фабрика за занаятчийски шоколади „Гайо”.

Първите три дни от пролетната ваканция донесоха на децата много положителни емоции, нови знания и вълнуващи преживявания. За активното си участие в програмата „Очаквана ваканция” децата бяха поощрени с грамоти от Георги Стаменов, кмет на район „Централен” и председател на МКБППМН.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар