20 C
Пловдив
15 април, 2021

Гимназистите в остават на дистанционна форма на обучение

Вижте още

Последвай ни

17,707FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

На територията на община Асеновград през последните 24 часа с положителен тест за са регистрирани 26 души. Статистиката бе представена по време на днешното заседание на Общинския оперативен щаб в града. С това, общият брой на заразените в Асеновградско до момента достига 280. Всички пациенти са поставени или под домашна изолация, или са хоспитализирани, в зависимост от състоянието им. Към днешна дата няма заболели от или деца от учебните и детските заведения (училища, детски градини и ясли), разположени на територията на община Асеновград. С положителни проби са директор и помощник-директор на една от асеновградските гимназии, както и един учител от основно в града. Инспекторите от РЗИ срещат трудности, заради пациенти, които при изследването си предоставят неверни данни и после не могат да бъдат открити и карантинирани, което води до риск за хората, с които те контактуват или са имали контакт.

Днес, по препоръка на министъра на образованието и по повод писмени искания на директори на учебни заведения в Асеновград, на заседанието на Общинския оперативен щаб бе взето решение да се продължи дистанционното обучение за ученици от 8-ми до 12-ти клас за периода от 12.11.20 г. до 22.11.20 г., включително. „Мотивът е да се намали разпространението на заболяването, тъй като на всички вече ни е ясно, че най-доброто лечение е социалната изолация“, каза пред присъстващите кметът на града и председател на щаба доктор .

В COVID звеното към МБАЛ – Асеновград има 22 легла. Преминалите пациенти от започване работата на отделението през юли тази година са 135. От тях 81 са с потвърден положителен резултат. Починалите са 15 души. Двете вътрешни отделения на лечебното заведение разполагат общо със 70 легла, като без тези 22, остават 58. От тях със заповед на РЗИ – са определени още 20. Те обаче не достигат, поради което в момента са подготвени за приспособяване още 15 легла. От 26.10.20 г. до момента през МБАЛ – Асеновград са преминали 71 пациенти. 52-ма от тях са с констатиран коронавирус и 19 – с пневмония. Починалите са петима, от които трима – COVID-19. В момента общият брой лежащо болни е 57. 22-ма са пациентите отделението за коронавирус и 35 – във Вътрешно отделение. Хоспитализирани за денонощието със съмнение за COVID-19 са 10 души.

В ромския квартал „Лозница“ в Асеновград обстановката е спокойна. Няма напрежение. Не са установени и случаи на заболели от коронавирус. Във военното формирование на Асеновград има девет души под карантина, на трима от които същата изтича утре. Наблюдава се, че заболеваемостта там средно се движи в рамките на трима – четирима души за седмица. Двама от полицейски служители на РУ – Асеновград са с COVID-19. Те са били в отпуска преди да им бъде установен положителния резултат. А 39% от всички служители са на в отпуск, болничен или работят дистанционно, с цел да не се допусне разпространение на коронавирус в сградата на асеновградската полиция.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив