fbpx
20 C
Пловдив
22 януари, 2021

Гимназистите в остават на дистанционна форма на обучение

Вижте още

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Регионалният природонаучен музей подарява минерал на всеки малчуган до 7 г. възраст, посетил музея през уикенда

На 23 и 24 януари (събота и неделя) Регионалният природонаучен музей – Пловдив отново ще предостави безплатен вход за...

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Да се намалят леглата за лечение на Ковид-19 в Пловдив и областта. Това реши  Медицинският щаб на свое заседание...

Последвай ни

16,221ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

На територията на община през последните 24 часа с положителен тест за COVID-19 са регистрирани 26 души. Статистиката бе представена по време на днешното заседание на Общинския оперативен щаб в града. С това, общият брой на заразените в Асеновградско до момента достига 280. Всички пациенти са поставени или под домашна изолация, или са хоспитализирани, в зависимост от състоянието им. Към днешна дата няма заболели от ученици или деца от учебните и детските заведения (училища, детски градини и ясли), разположени на територията на община Асеновград. С положителни проби са директор и помощник-директор на една от асеновградските гимназии, както и един учител от основно училище в града. Инспекторите от РЗИ срещат трудности, заради пациенти, които при изследването си предоставят неверни данни и после не могат да бъдат открити и карантинирани, което води до риск за хората, с които те контактуват или са имали контакт.

Днес, по препоръка на министъра на образованието Красимир Вълчев и по повод писмени искания на директори на учебни заведения в Асеновград, на заседанието на Общинския оперативен щаб бе взето решение да се продължи дистанционното обучение за ученици от 8-ми до 12-ти клас за периода от 12.11.20 г. до 22.11.20 г., включително. „Мотивът е да се намали разпространението на заболяването, тъй като на всички вече ни е ясно, че най-доброто лечение е социалната изолация“, каза пред присъстващите кметът на града и председател на щаба доктор Христо Грудев.

В COVID звеното към МБАЛ – Асеновград има 22 легла. Преминалите пациенти от започване работата на отделението през юли тази година са 135. От тях 81 са с потвърден положителен резултат. Починалите са 15 души. Двете вътрешни отделения на лечебното заведение разполагат общо със 70 легла, като без тези 22, остават 58. От тях със заповед на РЗИ – Пловдив са определени още 20. Те обаче не достигат, поради което в момента са подготвени за приспособяване още 15 легла. От 26.10.20 г. до момента през МБАЛ – Асеновград са преминали 71 пациенти. 52-ма от тях са с констатиран коронавирус и 19 – с пневмония. Починалите са петима, от които трима – COVID-19. В момента общият брой лежащо болни е 57. 22-ма са пациентите отделението за коронавирус и 35 – във Вътрешно отделение. Хоспитализирани за денонощието със съмнение за COVID-19 са 10 души.

ВИЖ ОЩЕ :  Сметната палата изпрати силно негативен доклад за финансовото управление на община сопот за периода от 01.01.2014 г. До 31.12.2015 г.
ВИЖ ОЩЕ :  Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

В ромския квартал „Лозница“ в Асеновград обстановката е спокойна. Няма напрежение. Не са установени и случаи на заболели от коронавирус. Във военното формирование на Асеновград има девет души под карантина, на трима от които същата изтича утре. Наблюдава се, че заболеваемостта там средно се движи в рамките на трима – четирима души за седмица. Двама от полицейски служители на РУ – Асеновград са с COVID-19. Те са били в отпуска преди да им бъде установен положителния резултат. А 39% от всички служители са на в отпуск, болничен или работят дистанционно, с цел да не се допусне разпространение на коронавирус в сградата на асеновградската полиция.

Новини от Пловдив

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Още новини от Пловдив