20 C
Пловдив
16 април, 2021

Кметът на Сопот се превърна в посредник между общинската болница и принципала в лицето на Общинския съвет

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в като репортер и редактор от края на 2019г.

След като д-р отказа да подпише предложеното му споразумение за удължаване на договора му като директор, болницата в Сопот е изправена пред безпрецедентна криза. За това алармира заместник-кметът . Той обясни, че двамата с кмета Дойнов са провели поредица от разговори с д-р Анастасов, за да го убедят да продължи да управлява здравното заведение поне за гратисен период от 60 или 90 дни.

Директорът на болница „Иван Раев“ изложи своето мнение в писмо до , който е принципал на здравното заведение. Той се оплака от липса на ангажираност и стратегия за развитие, както и от диалог с местната власт. Заместник-кметът на Сопот изрази своето недоумение от липсата на реакция от страна на Общинския съвет и отказа да коментира взетите от съветниците решения, действия или бездействия. Факт е, че проведен конкурс за директор няма, а след 10 дни няма да има и управител на болницата. Новаков припомня, че са се провели обществени обсъждания, заседания на комисията по здравеопазване и на целия общински съвет, но резултатът към момента е безпрецедентен.

„Гражданска позиция не видях. В Сопот обаче се оказа, че Facebook е много важен при вземането на решения, особено за Общински съвет“, изрази възмущение Новаков. В същото време има очакване общината постоянно да дофинансира дейността на болницата, но оттам не предоставят адекватни финансови документи и отчети за финансовата дейност. „Очевидно здравето на сопотненци е станало залог на бъдещи политически амбиции и определени политически фигури имат намерение да градят своите предизборни кампании на гърба на болницата“, заяви Новаков и допълни, че докато той и кметът Дойнов имат глас по темата, няма да оставят нещата така.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив