20 C
Пловдив
19 април, 2021

Кметът Деян Дойнов внесе докладна записка за актуализация на Бюджета за 2020 г. и капиталовите разходи

Вижте още

Последвай ни

17,730FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Извънредната епидемична обстановка в страната е удължена до 31.01.2021 г. Все още не е ясно какви ще действат и дали няма да бъдат валидни и след този период. Това поставя българските общини в положение на несигурност и липса на възможност да направят адекватна прогноза за събираемостта на данъчните и неданъчните приходи през 2021 г. В тази ситуация приоритети са опазването на живота и здравето на гражданите и осигуряване на финансова стабилност, за да може община да посрещне предстоящи предизвикателства.

В края на 2019 г. Общинският съвет взе положително решение за поемане на общински дълг от банка, но отказа безлихвен от централния . На 08 декември тази година министърът на финансите увеличи бюджетните взаимоотношения между централния бюджет и бюджета на община под формата на временен безлихвен заем в размер на 800 000 лева. Средствата трябва да бъдат възстановени до 01.12.2021 г.

Законът за публичните финанси позволява актуализацията на бюджета на общината да бъде направена и без , но в духа на политиката на прозрачно управление и общи решения кметът Дойнов се обръща към за подкрепа в ситуация на извънредно положение.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив