5 влюбени ще си кажат „Да“ на 20.02.20 г. в Асеновград

Общо 69 са подадените заявления до момента за сключване на граждански брак в Асеновград през 2020 г.

5 влюбени ще си кажат „Да“ на 20.02.20 г. в Асеновград

Точно 5 двойки ще си кажат „Да“ в на 20.02.20 г. А 1 е само заявлението за сключване на граждански брак на Деня на влюбените и празник на Трифон Зарезан – 14.02.20 г. За  месецът, който отмина, двойките, сключили брак, са 26. Това съобщи Ваня Стоева от Обредния дом към община . От началото на 2020 г. има постъпили общо 43 заявления за провеждане на изнесена церемония и още 26 двойки ще се оженят традиционно в ритуалната зала в града. Приблизителната възраст на бъдещите булки в между 25 г. и 28 г., а на младоженците от 30 г. до 35 г.

Ваня Стоева посочва, че в Асеновград се отчита увеличение броя на двойките, сключили граждански брак. Ето какво сочи статистиката за последните 3 години: през 2017 г. – 353 сключени брака, през 2018 г. – 367, а през 2019 г. – 379. „Добре е да запомним, че бракът е отговорен акт, който се базира преди всичко на любов, уважение, компромиси и бягство от рутината, а сватбената церемония трябва да бъде съчетание от традиции, обичаи и иновации“, казва Стоева. Тя допълва, че в последно време голяма част от младоженците предпочитат различен начин на провеждане на сватбеното им тържество.

„При нас идват млади хора, заредени с оптимизъм и идеи за провеждане на техния празник. Тук е мястото да отбележа, че ние като длъжностни лица, следва както да спазваме законовите норми, така и да се съобразим с желанието на бъдещите младоженци“, обясни Стоева и посочи няколко важни съвета. А именно: добре да се избере сватбената агенция, която организира тържеството; обстановката, в която се провежда сватбата; украсата за церемонията; внимателно да се подберат диджейят или оркестърът; зависи и от длъжностното лице, което сключва гражданския брак между двамата влюбени.

Ваня Стоева сподели и усещането, „когато видиш как всяка дума от словото, жест и поглед, отправени към младоженците, се приемат от тях и ги вълнуват, се заражда една необикновена връзка между служителя от Обреден дом и празнуващите“. „Ето тогава е много трудно да задържиш емоцията си, да овладееш мислите и гласа си, да успокоиш дишането и да имаш сили да продължиш“, добавя Стоева.

СНИМКА: Община Асеновград

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук