80% от инвестиционната програма на Асеновград е в резултат от граждански предложения

Общинската администрация в допълва инвестиционната програма след проведеното обществено обсъждане с граждани. По предложение на асеновградчани са предвидени пари за проект за изграждане на закрит плувен басейн. За община Асеновград е от изключителна важност на територията на града да има място, в което и през зимния период да може да се практикува плуване.

Планирано е да бъде изпълнен и първи етап от улица „Матей Преображенски“. Подобряване състоянието на инфраструктурата е сред приоритетите на администрацията. Отделени са средства и за изграждането на спортна площадка в училищния двор на ОУ „Отец Паисий“ в село Мулдава, защото е необходимо учениците от всяко учебно заведение да разполагат с място за спортуване.

Асеновград инвестиционна програма,инвестиционна програма,Асеновград,обществено обсъждане, 80% от инвестиционната програма на Асеновград е в резултат от граждански предложения„Идеята ни е да направим реалистична и изпълнима инвестиционна програма на Асеновград, обвързана с реални приходи. Целта ни не е да даваме обещания, които не можем да изпълним. Съобразяваме се с мнението и желанията на гражданите. Затова допълваме инвестиционната програма с техни предложения. Заложили сме по-малко обекти, но реално изпълними“, обясни заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров.

Общинското ръководство съобщава, че 80% от инвестиционната програма е в резултат именно от граждански предложения. Сред тях е и искането на асеновградчани, живеещи зад ОУ „Отец Паисий“. В община Асеновград те са входирали подписка, подкрепена от 300 души, с искане за подмяна на канализацията на улицата, на която живеят.