Стадион „Шипка“ ще бъде частично обновен и ще се търсят пари за нов

Община ще обнови доколкото е възможно „Шипка” и ще търси за изграждане на нов спортен комплекс в града. Причината е, че доста частни имоти от настоящия са върнати на собствениците им. Освен това, на територията на стадиона има изградени и допълнителни спортни бази. Всичко в съвкупност води до резултата, че няма достатъчно място за изграждане на нови съоръжения на територията на „Шипка”. Ръководството на общината уверява категорично, че твърденията за продажба и застрояване на обекта, разпространени в публичното пространство, не отговарят на истината.

стадион шипка асеновград,стадион шипка,Асеновград стадион,Община Асеновград,спортен комплекс асеновград, Стадион „Шипка“ ще бъде частично обновен и ще се търсят пари за нов

„Състоянието на сегашния стадион е доста окаяно. Ще се опитаме с минимални средства и текущ ремонт да го възстановим частично, за да може да се ползва докато успеем да намерим финансиране за реализиране на новото спортно игрище”,

обясни пред медии заместник-кметът на Асеновград инженер .

Затова ръководството на общината взе решение да бъде изграден нов стадион на общински терен, разположен на Козановско шосе. Той е с обща площ от 42 декара.

„Залагаме средства за изграждане на стадион и спортна зала там. На това място ще може да се изгради и паркинг”

допълни Димитров. За изготвяне на проект, по който да бъдат изградени стадион и многофункционална спортна зала, са заложени 130 000 лева. В обекта, освен футболно игрище, ще има и зони за волейбол, и хандбал. Ще бъдат изградени съблекални и трибуни на стадиона, както и помощни съоръжения към него.