fbpx
20 C
Пловдив
8 март, 2021

Голямо дарение дезинфектанти получи Областна управа, разпределя го между болничната и доболничната помощ

Вижте още

„Цвете на пътя“ – Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатив

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“ Стартът и бе даден символично точно в 08 часа и 03...

336 са новодиагностицираните с Ковид-19 за периода от 6 до 8 март в Пловдивска област.

В събота са били 208, в неделя - 98. За последното денонощие са 30. Общо случаите на инфекцията от началото...

Севдалина Кочевска и Петър Кочевски с изложба „Без герои“

Двама от най-разпознаваемите пловдивски аранжират творби от различни свои творчески етапи в Изложбена зала „2019“ на ул. „“...

Последвай ни

16,876ФеновеХаресва ми
4,240АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Голямо дарение от 54 396 броя антибактериален гел за ръце на стойност близо 125 000 лева получи . Дарител е фирма „СОЛВЕКС КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ“ ООД -Кричим. Това съобщи , която благодари на дарителите.

„Жестът е към всички, които работят на първа линия и които имунизират населението срещу ковид. Дарението ще бъде разпределено между личните , специалистите от доболничната помощ, стоматолозите, социалните домове и лечебните заведения“, уточни Каназирева
Първи от дезинфектанта днес получиха 211 лични лекари , които ваксинират срещу Ковид-19. Дарението прие д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари. Той подчерта, че дарението идва в много подходящ момент, когато започва и масовото ваксиниране.

На проведената съвместна пресконференция стана ясно, че към момента ваксинацията в областта върви нормално.

„По данни на РЗИ на около 8 000 жители на областта вече е поставена ваксина. От тях 2 500 души са имунизирани с двете дози. Започва и третият етап от ваксинационния план. Предвидено е в Пловдив утре да бъдат имунизирани 1000 души, заявили желание за това, допълни областният управител.

Според създадената организация ще се поставят в разкритите пунктове в ДКЦ-та и в сградата на РЗИ. Част от имунизациите ще бъдат поети от семейните лекари.

„Около 35 % от личните лекари са ваксинирани, включително и с втора . Желаещите да бъдат имунизирани към този момент са около 25%, като процесът е динамичен. Списъците непрекъснато се допълват“, обясни д-р Сотиров.
Той прогнозира, че постепенно желаещите за ваксина ще се увеличават.
Областният управител коментира още, че към момента в ковид отделенията няма проблем с леглата. Близо 60% от капацитетът на легловата база е незает. По данни на Областната информационна система в момента има 512 свободни легла, от които 54 интензивни.

Новини от Пловдив

„Цвете на пътя“ – Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатив

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“ Стартът и бе даден символично точно в 08 часа и 03...

Още новини от Пловдив