20 C
Пловдив
19 април, 2021

Деян Дойнов e оневинен по за административно

Вижте още

Последвай ни

17,730FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

С окончателно решение Административен съд оневини
по за административно

През изминалите години бяха направени редица опити за въвличане на община Сопот в политически манипулации, както и да бъдат употребени имената на града ни и неговия градоначалник в политически битки, които се вихрят на национално ниво. Свикваха се пресконференции, развяваха се преписки, дописки и доноси. Хора от „жълтите павета“ посещаваха града ни и плашеха със страшни думи. Делата обаче в една правова държава се гледат от съда, а не от политическите фигури.

По време на тези публични акции гледахме отстрани и не се намесвахме, защото споровете между две страни се гледа в съдебна зала. За съжаление нанесените щети като уронване на престижа на една община не са предмет на съдебното производство. Те остават само като горчив спомен и научен урок.

В тази политическа авантюра бяха въвлечени парламентарни комисии, Агенция за държавна финансова инспекция, Окръжна , медии и анонимен граждански комитет.

Животът ни учи да не се доверяваме сляпо на анонимни и да се уповаваме в законността и справедливостта на правосъдната система. На 6 август ХХІІ касационен състав на Административен съд Пловдив взе своето решение:

ОТМЕНЯ Решение № 17 от 16.01.2020 г. на Карловски РС , 1-ви нак. Състав и ОТМЕНЯ наказателно постановление № 11-01-433 от 29.11.2018 г. на Директора на Агенция за държавна финансова инспекция, с което на Д.Ф.Д. с ЕГН **********, в качеството му на Кмет на Община Сопот е наложено административно наказание на основание чл.32, ал.1, т.1 от Закона за държавната финансова инспекция – глоба в размер на 200 лева, за нарушение на чл.126 от Закона за публичните финанси вр. §2 от Допълнителните разпоредби на ЗПФ /обн. ДВ, бр. 15/2013 г., в сила от 01.01.2014 г., .. изм. Доп. ДВ, бр.43 от 07.06.2016 г./.

Решението е окончателно.

Припомняме, че публичната атака срещу община Сопот и кмета Деян Дойнов започна с обвинение, че той е променил предназначението на средства в размер на 4 864,69 лева от целевата субсидия, предоставена от държавния бюджет на Общината за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища.

 

ИзточникОбщина Сопот
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив