20 C
Пловдив
15 април, 2021

Заради мъжкото хоро глобавят кмета на

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Заради неспазване на противоепидемичните и заповедта на здравния министър по време проведеното днес „мъжко хоро“ в , допуснатите струпвания на много хора и неносенето на предпазни средства, ще санкционира кмета на населеното място Румен Стоянов. Санкцията ще бъде в максимален размер като ще се прецени – дали ще му бъде наложена като на физическо лице -1000 лева или на администрацията като юридическо лице – 2000 лева.

„Уважавам традициите, неведнъж съм присъствала в Калофер, но ситуацията сега е различна. Има наложени , които трябва да се спазват. Правилата са за всички и всички трябва да ги спазваме, коментира областният управител и председател на Областния кризисен щаб .

Тя припомни още, че освен разпоредбите на здравното министерство има решение на от 16.11.2020г., според което организацията, контролът и спазването на мерките при организирани събития са от компетенциите на Общинските кризисни щабове и на кметовете по места.

В случай на невъзможност от спазване на физическа дистанция от 1,5 метра при провеждане на мероприятия от масов характер, участниците в допуснатото събитие са длъжни да имат поставена защитна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив