fbpx
20 C
Пловдив
23 януари, 2021

Заради мъжкото хоро глобавят кмета на

Вижте още

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Регионалният природонаучен музей подарява минерал на всеки малчуган до 7 г. възраст, посетил музея през уикенда

На 23 и 24 януари (събота и неделя) Регионалният природонаучен музей – Пловдив отново ще предостави безплатен вход за...

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Да се намалят леглата за лечение на Ковид-19 в Пловдив и областта. Това реши  Медицинският щаб на свое заседание...

Последвай ни

16,234ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Заради неспазване на противоепидемичните мерки и заповедта на здравния министър по време проведеното днес „мъжко хоро“ в , допуснатите струпвания на много хора и неносенето на предпазни средства, РЗИ ще санкционира кмета на населеното място Румен Стоянов. Санкцията ще бъде в максимален размер като ще се прецени – дали ще му бъде наложена като на физическо лице -1000 лева или на администрацията като юридическо лице – 2000 лева.

„Уважавам традициите, неведнъж съм присъствала в Калофер, но ситуацията сега е различна. Има наложени мерки, които трябва да се спазват. Правилата са за всички и всички трябва да ги спазваме, коментира областният управител и председател на Областния кризисен щаб .

Тя припомни още, че освен разпоредбите на здравното министерство има решение на от 16.11.2020г., според което организацията, контролът и спазването на мерките при организирани събития са от компетенциите на Общинските кризисни щабове и на кметовете по места.

В случай на невъзможност от спазване на физическа дистанция от 1,5 метра при провеждане на мероприятия от масов характер, участниците в допуснатото събитие са длъжни да имат поставена защитна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата.

Новини от Пловдив

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Още новини от Пловдив