20 C
Пловдив
20 април, 2021

Ремонтът на пътя Раковски – ще приключи до края на март

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

и кметовете Павел Гуджеров и Христо Енков провериха ремонтните дейности на пътя Раковски-.

Пътят е част от републиканска пътна мрежа, свързва Пловдив с Павел баня и е основна пътна артерия.

Ремонтът обхваща 11 километра, от които 9 километра между общинските центрове и 2 километра по централната улица на Брезово, която също ще бъде напълно рехабилитирана. Проектът се финансира от държавата, като изпълнител е „Европейски пътища“.
„Община Раковски е бързо развиваща се индустриална община, а Брезово – с огромен туристически потенциал. Разчитаме, че точно този път би допринесъл за развитието на двете общини, коментира .

От своя страна кметовете на Раковски -Павел Гуджеров и на Брезово -Христо Енков уточниха, че ремонтът е дълго чакан от жителите им и е в резултат на съвместната работа с Областно пътно управление и . По думите им близо 40 години основен ремонт на участъка не е правен, а само се кърпят дупките.
Инж. Генка Маринова, от фирмата-изпълнител, обясни, че на обекта се работи по иновативна технология. В момента е изпълнена хомогенизация на съществуваща настилка т.е. омесване на стария асфалт с долните пластове. След което над тях се слага слой – с нов материал, 20-сантиметра дебел, и 3 пласта асфалт.

„Изчистили сме трасето от храсти, тепърва ще го профилираме и ще направим канавки. Предвидено е да има и банкет, обясни инж. Маринова. По думите й ремонтът ще приключи до 31 март.

„Добрата инфраструктурата е важна за всяко едно населено място в областта, както за развитието на икономиката, така и за хората, които пътуват всеки ден. В момента на много места се извършва рехабилитация на пътната мрежа. Работи се вече на пътя за Лилково, скоро ще започнат и ремонтите дейности на пътя – Садово и пътя -Първомай, допълни областният управител.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив