20 C
Пловдив
20 април, 2021

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

„Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем в правова държава. Вярвам, че всички институции ще реагират така, че това да не се случи, тъй като има много предпоставки и обществения интерес ще бъде максимално защитен. Удължаването още дори не е стартирало. Ще се изискват тепърва документи, за да може да се прецени дали ще бъде извършвана ОВОС.

От областна управа освен, че ще искаме задължително процедура по ОВОС, но и категорично ще изразим и депозираме отрицателно становище за удължаване. Освен това до 2 месеца очакваме вече да имаме изготвени проекти за санитарно охранителни зони около водоизточниците в .

Според главен експерт инж. от моя екип, кариерните площи ще попаднат в поясите 2 и 3, което прави самата кариерна дейност недопустима. А относно по-ранното заявено от Холсим искане за разширяване на площта на концесията, хората изобщо не трябва да имат притеснения, тъй като към настоящия момент срокът за представяне на доклад по ОВОС, поискан от концесионера вече е изтекъл на 27.02.2021г. и следва процедурата да бъде прекратена.
А относно съдебното дело и дали Министерство на енергетиката е заплатило такса, днес сутринта разговарях с министър , която заяви, че такъв проблем няма. Делото вече не е относимо към проблема, защото към настоящия момент концесионния на Холсим е изтекъл и изходът на делото няма значение.

Още веднъж заявявам пълната си подкрепа, както и на екипа от Областна управа към жителите на засегнатите населени места, както съм го правила в последната година и половина“.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив