20 C
Пловдив
15 април, 2021

Концесията на кариерата над Белащица изтича след броени дни – Казус няма

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

„Казус с кариерата на „Холсим“ над Белащица няма. Решението на съда ще се обжалва, но каквото и да решат магистратите на горна инстанция, жителите на Белащица, близките села и не трябва да имат притеснения, защото концесията изтича след броени дни – на 1 февруари 2021 година.  Също така, по закон, спирането  не удължава срока на съответния договор и този на разрешението или на концесията. Това заяви областният управител .

По думите й няма удължаване на концесионния договор и не трябва да има и за в бъдеще, поради редица причини – наличие на водоизточници, свлачище, сериозни предпоставки за замърсяване на въздуха, опасност за здравето и условията на живот на населението.

„Докато съм ще направя всичко възможно да бъдат защитени интересите на хората и исканията им да бъдат удовлетворени, категорична е Каназирева.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив