fbpx
20 C
Пловдив
6 март, 2021

Пътят до Лилково ще бъде ремонтиран, хората отлагат протестите

Вижте още

Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово

Стартът на инициативата „Да пазим живота и да създаваме живот , бе даден само преди няколко седмици от директора...

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с финансиране в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Последвай ни

16,859ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Осигурени са средства за реконструкция на пътя до с. , , в участъка от републиканската пътна мрежа, който е след разклона за с. до Брезовица. Това стана ясно след проведен разговор на областния управител Дани Каназирева със зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфаструктура“ Георги Терзийски.

Новината бе съобщена днес по време на срещата с представители на гражданските сдружения „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“, които в началото на годината за пореден път сигнализираха институциите за дългогодишния проблем с пътя и декларираха готовност за протести.

увери присъстващите, че в момента, в който метеорологичните условия позволят ще започне реконструкцията на пътя.

„Ще бъдат изцяло ремонтирани 9 км., където в момента липсва асфалтова настилка. Предвижда се възстановяване на трошено-каменната настилка, полагане на асфалт, възстановяване на канавки и водостоци и ако е необходимо ще бъдат направени нови подпорни стени, обясни Каназирева.

Тя обясни, че след постъпилите сигнали в Областна администрация от двете сдружения, е било изпратено писмо на 21 януари т.г. до ресорното министерство и АПИ, в което се е акцентирало, че пътят осигурява единствената връзка на жителите на четири планински населени места, по който се движат и автобуси от областната транспортна схема – до с. Ситово и с. Лилково, но участъкът е в изключително лошо състояние и крие риск от инциденти. Реакцията от страна на държавата е решението за спешния цялостен ремонт на опасния път и осигурените средства за това.
След срещата от двата инициативни комитета заявиха, че отлагат насрочените протести за тази събота и се надяват обещаното от държавните институции да бъде спазено.

ВИЖ ОЩЕ :  Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово

Новини от Пловдив

Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово

Стартът на инициативата „Да пазим живота и да създаваме живот , бе даден само преди няколко седмици от директора...

Още новини от Пловдив