20 C
Пловдив
16 април, 2021

Започва изграждането на новия водопровод на село Пъдарско

Областният управител Дани Каназирева подписа техническия проект за изграждането на новия водопровод на село Пъдарско, община Брезово, с който дългосрочно ще се реши проблема с качеството на питейната вода.

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Издадено е и разрешението за строежа на водопровода, който ще е с дължина
1,6 км и ще захранва Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец. В селото, хората от две години, заради наличието на естествен уран, ползват водоноски.

Решението за новия водопровод бе взето след проведената среща в и поетите ангажименти от страна на ВиК и община Брезово още
през януари тази година.

„Най-важното е, когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение и да се определят ясни и конкретни срокове за решаването му. В конкретния случаи намерихме дългосрочно решение и ще окажем пълно съдействие при съгласуване и одобряване на документацията за изграждане на алтернативното водоснабдяване на Пъдарско“, подчерта .

По думите й усилено се работи и по отстраняване на проблема с недостига на питейна вода в с. Стрелци –община Брезово, където вече има изграден нов сондаж. Водоизточникът е почистен и са проверени експлоатационните му характеристики. Взети са проби за качеството на водата, като първоначалните резултати са добри и същите отговарят на изискванията за питейна вода. Предстоят задължителните процедури по въвеждането му в експлоатация, с което ще се отстрани дългогодишния проблем за населеното място.

Каназирева допълни, че за решаването на проблемите с водоснабдяването в областта е много важна добра комуникация с институциите и местната власт. Пример за това е решението на проблема с нарушеното водоподаване в , за който сигнализира кмета на общината в писмо до Областна администрация и до Асоциацията по ВиК. При извършената проверка на място бе установено, че водоподаването в града е нарушено в следствие на извършен монтаж между съществуващия и новоизградения тласкателен водопровод на града, както и пробни действия по въвеждането му в експлоатация.

След проведените разговори с управителя на ВиК проблемът бе отстранен и нормалното захранване с вода на града бе възстановено. От своя страна кметът на община Сопот изпрати писмо до областния управител, в което благодари за бързата намеса и взетите незабавни мерки.

„Надявам се, в бъдеще да не се стига до намесата на Областна управа и този случай да послужи като пример за добрата комуникация между институциите, защото нашата цел е да бъдем в служба на гражданите, пише кметът на община Сопот в писмото си.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив