fbpx
20 C
Пловдив
17 януари, 2021

Започва изграждането на новия на село Пъдарско

Областният управител подписа техническия проект за изграждането на новия водопровод на село Пъдарско, община Брезово, с който дългосрочно ще се реши проблема с качеството на питейната вода.

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Евакуират всички под срутището в Дряново, община Лъки

Поради непосредствена опасност за живота и здравето на хората, чийто домове са под скалния масив в село Дряново, община...

Последвай ни

16,197ФеновеХаресва ми
4,200АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Издадено е и разрешението за строежа на водопровода, който ще е с дължина
1,6 км и ще захранва Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец. В селото, хората от две години, заради наличието на естествен уран, ползват водоноски.

Решението за новия бе взето след проведената среща в Областна администрация и поетите ангажименти от страна на ВиК и община Брезово още
през януари тази година.

„Най-важното е, когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение и да се определят ясни и конкретни срокове за решаването му. В конкретния случаи намерихме дългосрочно решение и ще окажем пълно съдействие при съгласуване и одобряване на документацията за изграждане на алтернативното водоснабдяване на Пъдарско“, подчерта .

По думите й усилено се работи и по отстраняване на проблема с недостига на питейна вода в с. Стрелци –община Брезово, където вече има изграден нов сондаж. Водоизточникът е почистен и са проверени експлоатационните му характеристики. Взети са проби за качеството на водата, като първоначалните резултати са добри и същите отговарят на изискванията за питейна вода. Предстоят задължителните процедури по въвеждането му в експлоатация, с което ще се отстрани дългогодишния проблем за населеното място.

Каназирева допълни, че за решаването на проблемите с водоснабдяването в областта е много важна добра комуникация с институциите и местната власт. Пример за това е решението на проблема с нарушеното водоподаване в Сопот, за който сигнализира кмета на общината Деян Дойнов в писмо до Областна администрация и до Асоциацията по ВиК. При извършената проверка на място бе установено, че водоподаването в града е нарушено в следствие на извършен монтаж между съществуващия и новоизградения тласкателен водопровод на града, както и пробни действия по въвеждането му в експлоатация.

ВИЖ ОЩЕ :  45 са новодиагностицираните случаи на Ковид-19 за изминалото денонощие.
ВИЖ ОЩЕ :  45 са новодиагностицираните случаи на Ковид-19 за изминалото денонощие.

След проведените разговори с управителя на ВиК Пловдив Спартак Николов проблемът бе отстранен и нормалното захранване с вода на града бе възстановено. От своя страна кметът на община Сопот изпрати писмо до областния управител, в което благодари за бързата намеса и взетите незабавни мерки.

„Надявам се, в бъдеще да не се стига до намесата на Областна управа и този случай да послужи като пример за добрата комуникация между институциите, защото нашата цел е да бъдем в служба на гражданите, пише кметът на община Сопот в писмото си.

Новини от Пловдив

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

Още новини от Пловдив