fbpx
20 C
Пловдив
4 март, 2021

Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане

Вижте още

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Със заповед на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров се определят временни места по райони за поставяне на агитационни...

Кампания за подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки

От днес- 1 март - стартира инициатива, с която Община Пловдив ще поощри собствениците на домашни и котки,...

Последвай ни

16,823ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Проблемът с наличието на манган в питейната вода на село и вариантите за решението му  обсъдиха на среща с областния управител Дани Каназирева изпълнителният директор на „Български холдинг“ Илиян Илиев, председателят на Управителния съвет на компанията Иван Иванов и директорът на водното дружество .

Представителите на държавните институции категорично смятат, че ситуацията е изключително сериозна и трябва да се действа бързо, като се търси дългосрочно решение.  Най-добрият вариант е нов надежден водоизточник, подмяна и реконструкция на водопроводната мрежа.

Според  ръководството на ВиК холдинга необходимите  средства за изграждането на новия ще бъдат отпуснати, а от своя Николов допълни, че дружеството има готовност да започне изграждането му, след  като всички законови  процедури приключат.

„За мен  най-важното е проблемът да бъде решен в кратки срокове. Срещата днес беше изключително полезна, защото всички държавни институции сме на мнение, че хората в Брестовица не могат да чакат. До няколко дни ще имаме и конкретното решение, какво ще бъде направено и ще го съобщим, заяви областният управител.

ВИЖ ОЩЕ :  Отчет на областния управител за периода ноември 2019г. до март 2021г

 

Новини от Пловдив

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Още новини от Пловдив