Утре е неучебен ден за всички училища на територията на община Сопот

Община Сопот

Утре, 12 ноември, е обявен за неучебен ден за всички на територията на община , разпореди кметът . Мярката се въвежда спешно заради повишената епидемична обстановка в района и с оглед намаляване броя на новозаразени лица.

 

„В момента има действащи заповеди за големите градове в страната – София, , Варна, Бургас и Велико Търново. Аз мисля, че трябва да действаме превантивно, а не да взимаме решения след събитията. Резултати от проведено проучване сред учители и директори на училища показа, че 79,4% от тях смятат, че цялата образователна система трябва да премине временно в електронно обучение, а 76,8% смятат, че училищната среда е опасна за работа. Разговарях с директори и учители от Сопот и те споделиха с мен своите притеснения. Мисля, че тази мярка е правилна и трябва да наблюдаваме процесите, за да вземем адекватни решения и последващи мерки при необходимост“, заяви Деян Дойнов.

 

Кметът и общинската администрация са в постоянен контакт с директорите и преподавателите в училищата, както и с Регионалното управление на образованието за област Пловдив за съгласуване и предприемане на последващи действия.