20 C
Пловдив
19 април, 2021

БОГОЯВЛЕНИЕ В СОПОТ С ПРОМЕНЕН РИТУАЛ, НО С ОЩЕ ПО СИЛНА ВЯРА

Вижте още

Последвай ни

17,730FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Днес отбелязваме Богоявление. Това е денят, в който Йоан Кръстител кръщава в река Йордан Исус Христос. След тайнството на Богоявление хората видели с очите си християнското триединство на Отец, Дух и Син. С кръщаването на водата светът става безопасно място за живеене. „От това имаме нужда в момента – от упование, от вяра, от надежда, че светът отново ще стане безопасен“, заяви кметът на излизане от църквата „Св. св. Петър и Павел“ в .

За съжаление тази година поради съображения за сигурност и с оглед опазване здравето на гражданите община Сопот няма да организира традиционното за Богоявление хвърляне на кръста. „Нека вярата не отслабва, нека надеждата не угасва. Малката промяна в обичаите ни, която се налага от независими обстоятелства, не бива да поражда у нас съмнение. Вярата е в душите ни.“, призова Дойнов.

На днешния ден много хора празнуват и своя имен ден. Деян Дойнов отправи своите пожелания към имениците: „Празненствата са най-хубави, когато всички сме здрави и когато сме заедно. Нека се постараем това да бъде така и за напред. Желая ви и щастие, нека вашите красиви имена вървят пред вас и ви чертаят пътища на успех и благоденствие“.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив