fbpx
20 C
Пловдив
6 март, 2021

Николай Новаков: Много от препоръките в доклада на Сметната палата са направени преди неговото получаване в общината.

Вижте още

Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово

Стартът на инициативата „Да пазим живота и да създаваме живот , бе даден само преди няколко седмици от директора...

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с в общинския за 2021 г. по предложение на съветниците...

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Последвай ни

16,859ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Бъдещето на община не е заровено нито в миналото, нито в суетата,
а в корекция на грешките и добро планиране

Докладът на Сметната палата потвърждава това, което Николай Новаков твърди вече 5,5 години относно финансовото състояние на общината, извършените нарушения, лошото управление и пропуснатите възможности за развитие. Всички страни, които са имали отношение към описаните в документа дейности и направените констатации са запознати с документа. Той е публичен и е наличен както в интернет страницата на Сметната палата, така и в страницата на община Сопот. Да се отричат констатирани , написани черно на бяло, е несъстоятелно. Има и институции, които могат да се произнесат и да преценят дали това, което констатира Сметната палата ще има бъдещи съдебни последствия. Възражения на твърденията в документа няма.

За първи път в най-новата на община Сопот приключи годината с преходен остатък в местните дейности. Според г-н Новаков, за да вървим напред, е необходимо да се разделим със суетата и егоцентризма. „В момента Сопот има уникален шанс. Имаме общински съвет, нелоша администрация и ако там има позитивизъм, а не се търси ерозията на доверието, ще имаме развитие“, заяви заместник-кметът и допълни, че всяка криза е шанс. Според него не можем да изградим здрави основи без да знаем на каква почва сме стъпили.

Обществените поръчки в община Сопот се правят законосъобразно, прозрачно и при ясни условия. Няма нито една обжалвана процедура. Съвсем скоро изтече срокът, в който можеше да бъде обжалвана обществената поръчка да многофункционалната сграда в Анево и по тази процедура също няма подадена жалба. Предстои сключване на договор с изпълнителя и стартиране на дейностите. Синхрон, баланс и приоритети са съставките на формулата за успех.

ВИЖ ОЩЕ :  Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово
ВИЖ ОЩЕ :  Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово

Бюджетът на община Сопот ще бъде внесен за разглеждане в до няколко дни. Г-н Новаков изтъкна, че Сопот е първата община от област Пловдив, която има готов бюджет. Той призова субектите и гражданите да не забравят, че община Сопот има данъчна служба. Времената безспорно са тежки за всички, но събираемостта на данъците е важен елемент за поддържането на финансовия баланс и дисциплина. Популизмът е приятен за ухото, но не води до нищо добро.

Повече по актуалните теми за община Сопот ще научите от интервюто на Николай Новаков.

ИзточникОбщина Сопот

Новини от Пловдив

Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово

Стартът на инициативата „Да пазим живота и да създаваме живот , бе даден само преди няколко седмици от директора...

Още новини от Пловдив