Обсъждане за данъците в Сопот – 29 Юли на площад Иван Вазов

Община Сопот

Уважаеми сопотненци,

Като заговорим за данъци, всички ние сме на едно мнение – колкото по-ниски, толкова по-добре. Но това ли е правилната позиция, като се има предвид, че чрез данъците община Сопот финансира дейности като улично осветление, озеленяване и др. Ако данъците, представляват основния приход в нашето домакинство, дали искаме те да бъдат възможно най-ниски или искаме да бъдат възможно най-разумни и справедливи спрямо всички страни?

 

По време на тежките месеци на епидемия от коронавирус заедно с ограничителните община Сопот, както и почти всички общини в България, въведоха ограничителните мерки, но и такива, които да бъдат в подкрепа на хората, като замразяването на местни данъци и такси, в опит за облекчаване поне временно на бремето върху бизнеса и гражданите.

Това беше естествена реакция на местната власт в опит за ограничаване на икономическите щети, но в дългосрочен план тази мярка сама по себе си може да нанесе щета върху общинските бюджети.

 

Да намерим заедно добро и справедливо решение за града и за всяко семейство. Заповядайте в сряда, 29 юли 2020 г., в 17:30 часа на площад „Иван Вазов“. Нека заедно и в безопасна социална дистанция обсъдим местните данъци и такси. Правилното решение се взима в условия на дебат.

Очакваме Ви.

 

С уважение,

ДЕЯН ДОЙНОВ Кмет на Община Сопот

тел.: 03134 60 – 03

факс: 03134 76 – 60