fbpx
20 C
Пловдив
4 март, 2021

Пъдарско с нов водопровод, ще пият чиста вода

Вижте още

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Със заповед на кмета на Община Здравко Димитров се определят временни места по райони за поставяне на агитационни...

Последвай ни

16,823ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Новият водопровод на село , община , е готов и  с него  дългосрочно се решава проблема  с качеството на питейната вода. Заради наличието  на естествен уран, от две години жителите на селото ползваха водоноски.  Това съобщи Дани Каназирева.

Новата мрежа е с дължина  1,6 км и захранва Пъдарско  от помпената станция на близкото село Борец, което е на територията на община .  Направени са всички необходими проби за качеството на водата.

Решението за изграждане на  новия водопровод бе взето  след проведената среща в Областна администрация  и поетите ангажименти от страна на и община Брезово  през януари миналата година.

„Най-важното е когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение и да се определят ясни и конкретни срокове за решаването му. В случая се обединиха две общини -Брезово и , а от Областна администрация дадохме необходимите разрешителни в кратки срокове, подчерта  Дани Каназирева.

Самото изграждането на водопровода започна през август  като проектирането, материалите и финансирането са от страна на  държавното дружество. От своя страна община Брезово участва  при изкопните работи и полагането на тръбите.

„Жителите на Пъдарско с години  чакаха решение на проблема с питейната вода. С общи усилия и наистина благодарение на добрата комуникация с ВиК и Областна администрация, намерихме решението. Каквото трябваше от наша страна го направихме, допълни кметът на община Брезово .

ВИЖ ОЩЕ :  Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

„Имаме добра комуникация както с държавните институции, така и с местната власт и ще продължим да работим заедно, заключи Каназирева.

В понеделник в Областна администрация ще се проведе поредната среща за проблеми с питейната вода. Областният управител ще коментира с ръководството на ВиК холдинга казуса с наличието на манган във водоизточниците на с. , община Родопи.

Новини от Пловдив

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с финансиране в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Още новини от Пловдив