20 C
Пловдив
20 април, 2021

За сега плановия прием остава в болниците в Пловдив и областта, увеличават леглата за ковид

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Увеличаване на леглата от понеделник /15 март/ за болните от Ковид-19 в определените 20 лечебни заведения в Пловдив и областта и спиране на свижданията. Това реши Медицинският щаб на свое заседание във връзка с усложняващата се епидемична ситуация и вдигане на заболеваемостта, която по данни на вече е 270 на 100 000 души.

Щабът реши засега да не се спира плановия прием на пациенти, както и женските и детските консултации.

„По този начин терапевтичните легла ще станат 1159, а за интензивно лечение – 103. Ще бъдат възстановени в пълен обем -99 и леглата, гарантирани за хоспитализираните болни от Спешна помощ, коментира в качеството си на председател на Областния кризисен щаб .

Решенията бяха обсъдени и подкрепени от директорите на болниците. Според тях, във всяко едно лечебно заведение стриктно се спазват противоепидемичните , има алгоритъмът на поведение, налични са бързи антигенни тестове и преди прием пациентите се тестват.

„Ако прекратим приема на планови пациенти, има вероятност голям процент от хората с други заболявания, да останат без лечение, аргументираха се директори.

Според председателят на в повечето от болниците има възможност за разделяне на потоците от пациенти, ако обаче ситуацията се усложни много, тогава ще се вземе друго решение.
На заседанието днес се прие също да бъде възстановен за хоспитализиране на тежките случаи, които се нуждаят от интензивно лечение, както и отново екипи от лекар и две сестри да подпомогнат интензивното отделение на Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“.
С решение на Областния кризисен щаб се връща и едно от ограничения за ресторантите в областта, в които музиката не може да е по-силна от 85 децибела. Целта е да не се допуска превръщането на заведенията в дискотеки, въпреки ограничения час – до 23:00 часа.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив