МОЛБА ЗА ПОДКРЕПА от Църковно настоятелство „Свети Пантелеймон“

Уважаеми дами и господа,

Повече от десет години се опитваме да възродим свято място в нашия край и да построим малък православен параклис в местността „Голямата черква“, на 1.5 км от село Стоян Заимово, на място, на което е имало седем черковища и манастири.

„Голямата черква“ е свята кауза, която обедини родолюбиви сънародници от страната и чужбина с една цел – да върнат Божията благодат над земите на Тракия. Построяването на дом Господен е дело мъчно във времена на безпросветност и духовен упадък, но това още повече ни задължава да бъдем съзидателни, да бъдем отговорни за възпитанието на децата ни.

За строителството на храма са нужни 30 000 лева, до момента сме събрали 14 451 лева, благодарение на ученици и пенсионери, започнали начинанието с вяра и ентусиазъм.

МОЛБА ЗА ПОДКРЕПА от Църковно настоятелство "Свети Пантелеймон" » Пловдив Област » Свети ПантелеймонЗа наша радост, каузата ни стана национална, подкрепиха ни медии, общественици и хора на изкуството. Но въпреки многогодишните ни усилия, не можем да се справим с набирането на нужните средства.

Обръщаме се към вас с надежда, че ще ни помогнете и ще подкрепите това Богоугодно дело. Настоятелството откупи земята за строеж, имаме и план. Моля Ви, помогнете ни!

С уважение: Златка Колева, Църковно настоятелство „Св. Пантелеймон“

Банкова сметка на Храм Св. Пантелеймон: BG50UNCR70001523085895