20 C
Пловдив
17 април, 2021

Подписаха споразумението за детската ясла и помещенията за „Социално подпомагане“ на държавния терен на бул. „Никола Вапцаров“

Вижте още

Последвай ни

17,716FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в като репортер и редактор от края на 2019г.

Дани Каназирева подписа споразумение с кмета на Пловдив Здравко Димитров и с изпълнителния директора на Агенцията за държавно подпомагане Румяна Петкова за прехвърляне и безвъзмездно управление на детската ясла и помещенията за „“- Пловдив, които ще бъдат построени върху държавния терен на бул. „Никола Вапцаров“ в града. От своя страна двете администрации се ангажират да осигурят средства за обзавеждането на обектите, които ще стопанисват.

„Подписваме едно важно за всички споразумение, с което Областна администрация ще помогне на в решаването на един наболял проблем с дефицита от детски ясли“ , обясни Каназирева.

Тя припомни, че това е единствения имот, собственост на държавата, а решението за строежа е взето след анализ и доклад. По думите й това е най-доброто решение, да не бъде продаден имотът и в същото време да се решат важни проблеми на града.

„Целта ми беше да покажем, че когато институциите – държава, община са собственици на имоти не винаги е добре да бъдат продавани. Напротив, аз смятам, че голяма част от имотите трябва да бъдат пазени и да се решават важни обществени проблеми. В случая точно това се случва, допълни Каназирева.

Детската ясла ще бъде с площ 1200 кв. метра, за 4 групи от 100 деца, като ще има голям двор, озеленяване и отделни входове за да няма сместване на потоците. Административният обект ще бъде на две нива с обща застроена площ от 505 кв.м. След построяването на сградата в него ще бъдат преместени двете дирекции на „Социално подпомагане“. В момента двете дирекции плащат над 4000 лева наем на месец.

ВИЖ ОЩЕ :  Спешни мерки за маршрутките по четири линии

„Помещенията ще отговорят на всички изисквания, ще има големи асансьори, чакални и много по-добри условия за потребителите на социалните услуги, допълни .

Кметът на Пловдив Здравко Димитров благодари и допълни, че Пловдив все повече се превръща в притегателен център и все повече хора идват да живеят.
„Ние сме длъжни да отговорим на очакванията им с ясли, с детски градини, с инфраструктура“, коментира Димитров. Според него няма нищо по-хубаво от това гражданите да бъдат обслужвани добре и при добри условия.
Той допълни, че е наистина много добре, когато нещо хубаво като идея бъде завършено.

ВИЖ ОЩЕ :  График за машинното миене на пловдивските улици от 19 до 23 април

Каназирева припомни също така, че идеята за построяване на сграда върху държавния терен е от периода , когато Димитров е бил областен управител, но с промените в ПУП и след жалби на хората не е било възможно да се построи сграда, в която да се премести цялата държавна администрация.
Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова също благодари за добрата инициатива.

„Областна администрация и община Пловдив са един добър партньор и коректив на Агенцията. Цялата палитра от социални услуги ги има в община Пловдив, благодарение на екип на кмета. Занапред ще продължаваме в същия дух с добро партньорство и взаимодействие“, подчерта Петкова.

Областният управител уточни, че има уверението на инвеститора и обектите ще бъдат изградени предсрочно в рамките на 18 месеца.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Здравко Димитров инспектира ремонта Околовръстното шосе

Кметът Здравко Димитров инспектира ремонта на Околовръстното шосе в участъка между Кукленско и Коматевско шосе. Той пристигна на обекта...

Още новини от Пловдив