fbpx
20 C
Пловдив
21 януари, 2021

Проверки търсят отговори на проблеми с биоцентралата в

Вижте още

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Регионалният природонаучен музей подарява минерал на всеки малчуган до 7 г. възраст, посетил музея през уикенда

На 23 и 24 януари (събота и неделя) Регионалният природонаучен музей – Пловдив отново ще предостави безплатен вход за...

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Да се намалят леглата за лечение на Ковид-19 в Пловдив и областта. Това реши  Медицинският щаб на свое заседание...

Последвай ни

16,221ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

По нареждане на областния управител бе извършена в района на биоцентралата в село , в която участваха , Басейнова дирекция и . Резултатите от нея бяха представени на среща с членове на Сдружение „Бъдеще за село Труд“.

„Първо поисках да се провери дали има незаконно заустване в река Пясъчник, което не беше установено. В коритото на реката бе открито обаче, голямо количество изхвърлена и натрупана биологична маса. Взета е проба, за да се установи състава и евентуално произхода й, като ще се търси дали има съвместимост с ферментационния продукт от биоцентралата, обясни областният управител.

Тя допълни, че при огледа е установено, че в коритото на реката, от страната на биоцентралата, има издълбана яма с размери около 25м на 8м, която е пълна с вода с отпадъчен характер.

Според експертите, с изкопаването на тази яма, е унищожена лявата берма на реката в участък от около 25 м, като в средата водата достига до левия бряг.

„На второ място – факт е проблемът с липсата на канализацията в селото. Вече има готов проект на община Марица, който е внесен в Асоциацията по към Областна управа и до края на седмицата ще дадем положително становище за да стартира процедурата по изпълнение на проекта, допълни Каназирева.

По думите й предстои в областна управа на одобрения проект за изграждането на централата, промените, които са правени в годините и дали те съответстват на българското и европейското законодателство.

„Категорично казвам, че хората от село Труд могат да разчитат на нас. Факт е, че има проблем и той трябва да бъде решен. Ще извършим всички необходими проверки. Ще поканим отново на среща Инициативния комитет, както и собственика на биоцентралата, за да се намери най-доброто решение в полза на обществото. Работим в екип и в отлична комуникация с директора на Десислава Георгиева и мога да уверя, че компромиси няма да има от страна на държавните институции, заключи областният управител.

ВИЖ ОЩЕ :  Реорганизират движението за реконструкцията на Околовръстното
ВИЖ ОЩЕ :  Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

 

 

Новини от Пловдив

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Още новини от Пловдив