20 C
Пловдив
20 април, 2021

Базата на жълто-черните в Коматево с разрешение за спортни мероприятия за една година

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

издаде заповед, с която се разрешава използването на Футболен комплекс „Ботев 1912“ в Коматево, за провеждането на международни спортни мероприятия за срок от една година.

Заповедта е на база извършена проверка и доклад от сформираната областна комисия в изпълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

„Проверката от комисията е извършена в изпълнение на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на спортни мероприятия на стадионите, обясни областният управител.

При огледа на спортното съоръжение е установено, че трибуните и седалките са според изискванията, има ясно обозначени места с достъп за хора с увреждания и техните придружители. Пет на сто от общия капацитет на стадиона е в сектор за гостуващите фенове. Общите площи са добре осветени във всички части на и извън стадиона и има налично функциониращо аварийно . На територията на стадиона има лекарски кабинет. По време на футболна среща се осигуряват и две линейки. Стадионът има изградено видеонаблюдение и оперативен координационен център, както и възможности за комуникация между лицата и представителите на съответните служби, отговорни за безопасността и реда на стадиона. Оперативният координационен център е снабден с цветни монитори с висока резолюция, свързани с камерите за видеонаблюдение, които имат възможност за запис на видео материали, както и на снимки и тяхното отпечатване.

Маршрутите за достъп до стадиона, входовете и изходите, както и всички общи площи на стадиона са ясно обозначени и насочват зрителите до техните места. Съвместно с органите на реда на всички входове на стадиона се осигурява пропускателен режим.
На база на заключенията на комисията, в която участват представители на Областта, община , ОД на , РДПБЗН и др., се издава и съответното разрешително за една година.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен
ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

Припомняме, че от миналата година, с промяна на нормативната уредба, проверката на спортните съоръжения и съответно издаването на разрешителни за провеждане на спортни състезания, са делегирани на областните администрации.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив