20 C
Пловдив
20 април, 2021

Областният управител Дани Каназирева се срещна с италианския посланик Н. Пр.

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Областният управител посрещна посланикът на Република Италия в Нейно Превъзходителство г-жа Джузепина Дзара. Тя е на първото си официално посещение от встъпването си в длъжност и беше придружена от почетния консул на Република Италия в Пловдив . На срещата присъстваха и тримата заместник – областни управители – , и .

Каназирева представи Пловдивска област, богатото й природно и културно-историческо наследство, възможностите за развитие на икономиката, бизнеса и туризма.

„Пловдивска област е една от най-бързо развиващите се, а Пловдив е най-красивият град. Гордеем се с уникалното ни историческо и културно наследство и признание за това бе избирането на града за Европейска столица на културата през 2019. Пловдив е и университетски град, а МУ е един от най-добрите в България „, посочи Каназирева. Тя отбеляза още, че поминък на част от общините е туризмът.

Нейно Превъзходителство отбеляза, че денят и е бил пълен, провела е много срещи и е останала с отлични впечатления. „Връщам се в България след 25 години, тя е много променена, но в същността си е същата“, каза Н. Пр. г-жа Джузепина Дзара. Тя отбеляза, че в Пловдив има големи групи италианци, което помага да представят Италия с нейната култура, наследство и традиции.
В края на срещата те заявиха, че ще продължат да си сътрудничат и да развиват партньорските отношения. Размениха и подаръци.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив