20 C
Пловдив
16 април, 2021

Областна управа подкрепя кампанията срещу насилието над жени

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

Всяка трета жена е жертва на домашно насилие. Броят на жертвите загубили живота си в резултат на домашно насилие у нас от началото на годината е 17. Регистрираните случай са се увеличили драстично.

Това съобщиха Донка Пашова -президент, психолог Невена Божилова-вицепрезидент на „Зонта – Клуб “ и адвокат Милена Кадиева, изпълнителен директор на Фондация „Джендър алтернативи“, които се срещнаха с областния управител по повод тазгодишната кампанията срещу насилието над жени.
Кампанията се провежда под егидата на Организацията на Обединените Нации от 1991 год. в периода между 25 Ноември – Световният ден за защита на жените от насилие и 10 Декември – Световният ден за защита правата на човека.

В рамките на този период се организират различни прояви, за да се подчертае, че насилието, основано на пола е на фундаменталните човешки права по цял свят.

Тази година мотото на кампанията преминава под мотото „Orange the WORLD: Fund ,Respond, Prevent ,Collect“ и според организаторите ще са необходими колективни усилия за да се спре насилието над жени и момичета

заяви, че подкрепя кампанията, още повече, че в кризисната ситуация и вследствие на пандемията, правозащитните организации алармират за увеличаване на случаите на насилие в семейството.
По думите й е много важно нуждаещите се навреме да получат помощ и защита, както и да имат информация къде да ги потърсят.
От двете организации увериха , че през всичките месеци на пандемията, продължават да работят и да оказват помощ на жени в риск. „Консултативен център за пострадали от домашно насилие“ също продължава дейността си.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив