fbpx
20 C
Пловдив
20 януари, 2021

Започна възстановяването на панорамния път Марково-Първенец

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Последвай ни

16,216ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

От днес започна запълването на дупките по пътя, свързващ двете големи села в община „” – Марково и . Да инспектира началото на ремонта на място беше кметът на общината .

Фирмата-изпълнител работи по т.нар метод „печ матик”. Предвижда се възстановяване и частично преасфалтиране, като най-компрометираната зона е около 400 метра. За ремонтните работи общината е заделила около 60 хиляди лева бюджетни средства.

Участъкът от близо 4 километра е изключително важна пътна артерия за жителите на двете родопски села. Трасето е основна връзка за пътуващите до борсата в село Първенец и за замеделските производители. Освен това от двете страни на панорамния път вече е оформен нов квартал с построени около 100 къщи, информира кметът на Десислата Терзиева. По нейните думи отсечката е изключително натоварена и затова е важно да бъдат отстранени дупките и неравностите по пътя.оти общината е заделила около 60 хиляди лева бюджетни средства.

Обиколката на кмета на общината Павел Михайлов продължи по улица „Марата” в село Марково. Живеещите там вече 25 години настояват да бъде изградена подпорна стена, за да се укрепи пътят. Тъй като улицата буквално свършва в гората, а участъкът е тесен, преминаването на автомобилите е изключително трудно. Затова ще бъде изготвен проект, за да се направи разширение и колите да имат възможност да обръщат.

Кметът на Марково Десислава Терзиева постави въпроса и за разширяване на гробищния парк в селото. Общината ще предприеме действия за закупуване на нов терен, но дотогава част от зоната ще бъде разчистена, за да се обособи буфер за преминаване.

ВИЖ ОЩЕ :  Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод
ВИЖ ОЩЕ :  Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

В Марково кметът Павел Михайлов посети лятното ателие на големия творец Вълчан Петров. Художникът от години живее и твори в родопското село. Освен , че се запозна с проектите, над които работи художникът, кметът Михайлов покани един от най-гениалните ни съвременни творци да разкрие част от цялото богатство на изкуството си в изложба, посветена на 30-годишнината от обявяването на „Родопи” за община, която ще бъде чествана догодина.

Новини от Пловдив

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Още новини от Пловдив