Събития

Представяне на “Право на интелектуална собственост” в Тракарт

Kой може да използва вашите снимки в социалните мрежи?

1.11KПрегледа
Оценете това

Сдружение за правна помощ на потребителите кани на представяне на книгата “Право на интелектуална собственост” с автори проф. дюн Цветана Каменова, проф. д-р Стефан Стефанов, д-р Мадлен Кавръкова и доц. д-р Димитър Деков.

Книгата ще бъде представена от нейните автори на 23.10.2018 г. (вторник) от 17.30 часа в Културен център  „Тракарт“ в Пловдив. Изданието запознава читателите с правната уредба в областта на интелектуалната собственост, а текстът е насочен към широка аудитория с интереси към проблемите на авторското право и индустриалната собственост.

Книгата ще породи любопитство и в представителите на медиите и мениджърите в изкуството, тъй като коментира случаи на използване на интелектуална собственост в съвременните комуникации, като:

  • може ли в социалните мрежи да се постави линк към страница с чуждо авторско право?
  • кой може да използва вашите снимки в социалните мрежи?
  • кои лица имат права върху музикални и филмови произведения?
  • има ли предимство защитата на интелектуалната собственост пред защитата на личните данни?

Книгата е създадена по проект “Правна защита на интелектуалната собственост: Кой има нужда от нея? Защо?”,  осъществяван с финансовата подкрепа на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (European Union Intellectual Property Office), договор 1320180013.

След представянето ще се проведе дискусия на тема “Защита на интелектуалната собственост в ерата на съвременните комуникации”, а като част от популяризацията на актуалната информация присъстващите ще получат книгата безвъзмездно.

Куратор на събитието е проф. д-р Любомир Караджов, преподавател по публични комуникации в АМТИИ.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар