20 C
Пловдив
10 май, 2021

Костенурки нинджа или ренесансови художници?

Вижте още

Последвай ни

17,830FansLike
4,260SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Всички знаем кои са костенурките нинджа – четири мутирали костенурки, които са обучени да станат нинджа войни. Те живеят в каналите на Ню Йорк и се борят със злото.

Леонардо е лидерът им. Той е смел, решителен и отдаден на бойните изкуства. Има силно развито чувство за чест и справедливост. Той носи синя маска и чифт катани. 
Рафаело. Той е по-агресивен и гневен и не се колебае да нанесе първия удар. Неговата маска е червена и има чифт саи.
Микеланджело е общителен и забавен. Обича да чете комикси и да яде пица. Обича приключенията. Той носи оранжева маска и нунчаку.
Донатело е ученият, изобретателят. Той разбира от технологии и обича да разрешава проблемите с интелекта си. Носи лилава маска и тояга бо. 

Много интересни имена за костенурки. Леонардо, Рафаело, Микеланджело и Донатело всъщност са имената на най-забележителните ренесансови творци. Те са живели в Италия през 15-ти 16-ти век. 

Леонардо да Винчи е знаменит художник и изобретател. Той е роден в град Винчи, Флорентинска република. Живее и работи във Флоренция, Милано и Рим. Той се е интересувал от архитектура, математика, анатомия. Едни от най-известните му картини са:

  • Тайната вечеря
  • Мона Лиза
  • Витрувианския човек 

През живота си, той прави много скици, анатомични изследвания, огледално обърнати текстове. Проекти за танкове, летателни уреди. Многобройните му изобретения обаче остават само на хартия.  

Рафаело Санцио е художник и архитект. Той работи в Умбрия, където е роден, Флоренция и Рим. Във Флоренция се запознава с творчеството на Леонардо, Микеланджело и Донатело, от което се повлиява. Едни от най-известните му творби са:

  • Атинската школа
  • Сикстинската Мадона
  • Рисува и много портрети 

Микеланджело Буанароти  е художник, скулптор и архитект. Той работи в Рим и Флоренция. Една от най-разпознаваемите му картини е Сътворението на Адам. А скулптурата Давид, свидетелства за неговите изключителни качества и като скулптор 

Донатело е прочут италиански скулпторТой е роден най-рано от четиримата, още през 14 век, във Флоренция. Неговите скулптури са индивидуални изображения. Те са създадени независими от обкръжаващата ги среда. Една от най-известните му работи е бронзова статуя на Давид.  

За първи път Костенурките нинджа се появяват в Американски комикс, публикуван от Студио Мираж през 1984г.  

Кевин Ийстман и Питър Леард са хората, които създават историята за Костенурките Нинджа. Първоначално са искали да дадат на костенурките имена на японски нинджи, но в последствие са избрали имената на знаменитите ренесансови творци.  

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Община Пловдив издаде строително разрешение за стадион „Локомотив“

Община Пловдив издаде разрешение за за доизграждането на стадион "Локомотив". Това съобщи кметът след работна среща...

Още новини от Пловдив