20 C
Пловдив
16 април, 2021

Запознай се с Винсент ван Гог

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Винсент ван Гог има двама братя и три сестри. Той е вторият син след брат си Теодорус. Макар и кратък, живота на ван Гог е доста интересен. През годините той сменя професиите си и страните, в които живее, докато трайно не се задържа във Франция. Докато е млад живее и работи в Хага и Лондон във фирма, занимаваща се с търговия на изкуство. Претърпява няколко любовни разочарования, след които се вглъбява в себе си. Изучава библията и започва работа като помощник учител по немски, френски и аритметика, след това работи и като учител и помощник проповедник. През 1877г. решава да следва в Амстердам. Лесно се отказва, след като среща трудности в обучението и смята, че може да проповядва Християнство и без обучение.

00:00 Начало

00:32 Хага и Лондон

02:30 Париж

04:08 Арл

05:28 Ателие на Юга и Пол Гоген

06:12 Сен Реми

07:08 Покрайнините на Париж и др. Гаше

08:20 Johanna van Gogh-Bonger

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив