20 C
Пловдив
19 април, 2021

Георги Титюков и Красен Кралев откриха Европейското първенство по колоездене на писта в Пловдив

Вижте още

Последвай ни

17,730FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Министърът на спорта , заедно със заместник-кмета „Спорт и младежки дейности” , вицепрезидента на Европейската федерация по колоездене Александър Гусятников и президента на БФ „Колоездене” , откриха Европейското първенство по колоездене на писта, което се провежда в от днес до 15 ноември.

„От мое име и от името на кмета ви приветствам с „Добре дошли в най-стария жив град на Европа с най-новата и модерна колоездачна зала. Надявам се да запомните престоя си в Пловдив и да се убедите в условията, които градът предоставя, за да се видим отново в следващите години. Убеден съм, че някои от вас ще изберат Колодрума и за подготовка за следващи състезания и ще се завърнат в Пловдив”, заяви в приветствието си заместник-кметът Георги Титюков.

Кметът Здравко Димитров, който се бори с инфекция от получи задочно оригинален подарък от Европейската федерация за положените усилия при организирането на първенството. Александър Гусятников връчи на неговия заместник ръчно изработена камбанка с герба на Пловдив, която се използва в състезанията за оповестяване при навлизането във финалната обиколка.

„Да организираш такова състезание в условията на пандемия е почти непосилна задача и съм горд, че Община Пловдив съвместно с Българската федерация по колоездене се справи с нея. Нека това първенство даде началото на връщането на славата на българското колоездене”, пожела при откриването министърът на спорта Красен Кралев.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

В надпреварата участват над 20 от водещите колоездачни нации в Европа, като в екипите на отделните страни са включени дузина европейски и световни шампиони.

На шампионата ще бъдат раздадени общо 22 комплекта медали в 11 различни дисциплини при мъжете и жените, а състезанието в Пловдив е последна проверка преди Олимпиадата в Токио догодина.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив