fbpx
20 C
Пловдив
20 януари, 2021

Пловдив е вероятен домакин на Европейското първенство по триатлон

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Последвай ни

16,216ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Българската асоциация по триатлон (БАТ) ще кандидатства за домакинството на Европейското първенство по триатлон и през 2021 година и ще предложи за домакин Община Пловдив. Това стана ясно по време на срещата на кмета с председателя на БАТ Марио Илиев и Даниела Камбурова, председател на пловдивския клуб по триатлон.

„Искаме да изкажем нашата благодарност към Община Пловдив за подкрепата, която ни оказа за провеждането през август на Държавното първенство по триатлон на Гребната база с участието на 210 атлети от цялата страна“, заяви Марио Илиев. Той подчерта, че асоциацията им, въпреки че едва през март тази година е получи лиценз, вече напредва с организацията на множество предстоящи инициативи, които имат за цел популяризиране на триатлона у нас сред подрастващите. Обсъдени бяха и плановете на ръководството на БАТ за развитието на олимпийския спорт. В асоциацията членуват над 15 спортни клуба от цялата страна, в които се подготвят над 300 деца и юноши.

Марио Илиев връчи почетни плакети на кмета Здравко Димитров и на зам.-кмета с ресор младежки дейности Георги Титюков с благодарност за подкрепата за развитието на триатлона в България.

Новини от Пловдив

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Още новини от Пловдив