20 C
Пловдив
16 април, 2021

Пловдив е вероятен домакин на Европейското първенство по триатлон

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Българската асоциация по триатлон (БАТ) ще кандидатства за домакинството на Европейското първенство по триатлон и през 2021 година и ще предложи за домакин Община . Това стана ясно по време на срещата на кмета с председателя на БАТ Марио Илиев и Даниела Камбурова, председател на пловдивския клуб по триатлон.

„Искаме да изкажем нашата благодарност към Община Пловдив за подкрепата, която ни оказа за провеждането през август на Държавното първенство по триатлон на с участието на 210 атлети от цялата страна“, заяви Марио Илиев. Той подчерта, че асоциацията им, въпреки че едва през март тази година е получи лиценз, вече напредва с организацията на множество предстоящи инициативи, които имат за цел популяризиране на триатлона у нас сред подрастващите. Обсъдени бяха и плановете на ръководството на БАТ за развитието на олимпийския спорт. В асоциацията членуват над 15 спортни клуба от цялата страна, в които се подготвят над 300 деца и юноши.

Марио Илиев връчи почетни плакети на кмета Здравко Димитров и на зам.-кмета с ресор младежки дейности с благодарност за подкрепата за развитието на триатлона в .

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив